Chystá se: Závodní hra Aruba

Stragoo games letos připravují novou závodní hru Aruba. Jejím autorem je Petr Bělík. Můžete znát jeho úspěšnou hru Mafia City. I tentokrát se bude jednat o hru plnou soupeření a interakce mezi hráči. Kolbištěm ale bude závodní okruh na ostrově Aruba, kde se koná drsný automobilový závod. Hra je určena pro 2–6 hráčů. Představena bude letos v Essenu.

Cíl hry je jasný, protnout cílovou pásku jako první, a to za každou cenu. Využijete proto každé příležitosti poškodit soupeře, protože jen tak zvýšíte své vlastní šance na vítězství. Rozhodovat bude dobrá taktika, rychlé manévry, využití všemožných triků i útoků.

Hráči používají 10 kostek. Snaží se naházet takové sestavy, které jim umožní různé akce: například pohyb, opravy, střelbu, dobírání karet. S rostoucím poškozováním auta klesá počet kostek. Musí proto zvažovat volbu akcí a přehazování kostek. Zároveň hráči mohou využívat karty, které jim poskytují výhody či umožňují poškodit soupeře.

Z prvních informací plyne, že půjde o vysoce interaktivní hru, ve které se konfliktům (na hrací desce) nevyhnete.

Kromě Aruby chystají ve Stragoo games ještě jednu karetní hru, která bude určena pro český a slovenský trh. Bude se jmenovat Adéla ještě nevečeřela. Podrobnosti zatím neznáme.  

***

Žádné komentáře: