On-line deskové hry

BrettspielWelt v EssenuMohou nastat chvíle, kdy byste si rádi zahráli některou z vašich oblíbených deskovek, ale nemůžete se zrovna setkat s přáteli. Nezáleží pak na tom, zda se právě kurýrujete z nemoci nebo jste zůstali z jiného důvodu doma. Pokud máte doma připojení k internetu, jistě si už nějakého parťáka pro hru najdete. Při on-line hraní si samozřejmě můžete vyzkoušet různé varianty strategií u her, které dobře znáte. Máte ale také jedinečnou možnost naučit se hry nové nebo ty, které jste zatím málo prověřili (s pravidly se však vždy předem podrobně seznamte). Kam tedy můžete zabrousit?

Moderní deskové hry
Známým a největším serverem, kde si můžete zahrát celou řadu moderních deskových her je BrettspielWelt. Kromě osvědčených her, jako jsou Osadníci z Katanu, Carcassonne, Sankt Petersburg, Dvonn, Funkenschlag, Trans America, najdete mezi novými přírůstky např. Finstere Flure, Thurn und Taxis, Genial, Säulen der Erde, Hey! That's My Fish!, aj. Výhodou BrettspielWeltu je velký počet hráčů, takže zde spoluhráče najdete prakticky kdykoliv.

BrettspielWeltVaší pozornosti by neměl ujít web SpielByWeb, na kterém si můžete zahrát Amun-Re, Bus, Hacienda, Hoity Toity, Reef Encounter, Santiago, Tikal, Wallenstein. Na webu vydavatelství Days of Wonder si pak zahrajete Ticket to Ride, Gang of Four, Queen's Necklace, Fist of Dragonstones. Na webu Yucata.de si pak můžete zahrát s jinými přihlášenými hráči např. Carcassonne - Lovci a sběrači, Ponte del Diavolo, Yucata, Saint Petersburg, Hazienda, Just 4 Fun, Kahuna, či klasické Go, Awale, Reversi. Na tomto holandském webu si můžete zahrát on-line tyto hry: Puerto Rico, Goa, Ticket to Ride, Funkenschlag, Shangri-la, Caylus, Maestro Leonardo.

Abstraktní hry
Chytrým hlavám a všem, kdo preferují abstraktní hry a rádi si protáhnout mozkové závity, pak doporučuji web BrainKing. Obsahuje přes 50 her (Šachy, Dáma, Go, Pente, Reversi, Backgammon). Případně vyzkoušejte Boardspace.net (Hive, Gobblet, Zèrtz, Yinsh, Pünct), Ludoteka.com (Šachy, Go, Reversi, Oware, Quarto, Backgammon) nebo Herna.net (Scrabble, Šachy, Dáma, Othello, Abalone).

Pro on-line hraní většinou stačí zdarma se zaregistrovat. V některých případech musíte mít na svém počítači nainstalovanou Javu.

Odkazy:
Odkazy na jednotlivé hry (výběr):
  • Agricola (en)
  • Bang! - proti jiným hráčům i s počítačem - ovládání v angličtině, karty v češtině
  • Citadela - solo hra s počítačem i proti jiným hráčům (také v češtině) - citadelles2.free.fr (en)
  • Genial (s počítačem) - na Marquand.net (en)
  • Hive (s počítačem) - na hivemania.com (en), on-line hra na boardspace.net (en)
  • Kardinál a král (s počítačem) - onlinebrettspiele.de (de)
  • V roce draka (s počítačem) - silvermask.co.uk (en)
***Poslední aktualizace 20. července 2009***

Žádné komentáře: