Chystá se: MindOK vydá Cavernu

MindOK oznámil, že připravuje české vydání hry Caverna: The Cave Farmers. Můžete se tedy těšit na další hru, která měla premiéru letos v Essenu a zaznamenala velkou pozornost. Uwe Rosenberg kompletně přepracoval svou hru Agricola. Obohatil ji o nové prvky a možnosti, takže vznikla nová a do detailu propracovaná hra s umisťováním dělníků na akce. Hra je určena pro 1–7 hráčů a vyžaduje okolo 30 minut na hráče.

Aktualizace: Podle zpráv od vydavatele by česká Caverna mohla být k dispozici na přelomu května a června.

Ve hře Caverna vedete malou trpasličí rodinu, která žije v malé jeskyni v horách. Každý člen rodiny vám poskytne akci, obdobně jako v Agricole. Na začátku máte jen farmáře s manželkou. S nimi budete obhospodařovat les, postupně posilovat rodinu o nové potomky, rozšiřovat jeskyni, kutat rudu, osívat pole a chovat na pastvinách zvířata. Nově se setkáte s psy a osly a novinkou jsou také budovy. Budete také moci nakupovat zbraně a vysílat členy domácnosti plnit úkoly, což vám přinese další zdroje. Zvítězí ten, kdo mít na konci hry nejvyvinutější domácnost.

Ukázka hry Caverna v Essenu 2013.
Hra je opět velmi bohatě vybavena herním materiálem. V Essenu byla "nejtěžší" hrou, tady na váhu. Pokud máte rádi hry typu Agricolu, pak se máte na co těšit. Hra je určena náročnějším hráčům.

Termín vydání hry zatím nebyl oznámen. Předpokládám, že bychom se hry mohli dočkat nejpozději do léta 2014.


Odkazy:
Související články:
***

Žádné komentáře: