Novinka: Myrmes přichází do našich luhů a hájů

Blackfire přichystal milé překvapení, vydává Myrmes. Je to strategická hra pro 2–4 hráče, ve které hráči vedou své mravenčí kolonie a soupeří mezi sebou. Jejich cílem je ovládnout království Myrmes. Je to další z novinek loňského Essenu, která u nás vychází a která by neměla ujít vaší pozornosti. 

Každý hráč má desku svého mraveniště. Herní plán pak představuje mapu krajiny rozdělenou šestiúhelníkovými políčky. Po krajině se pohybují jejich mravenci a zanechávají za sebou feromonové stopy, staví zde speciální budovy, loví kořist, živí královnu a plní úkoly.

Myrmes v Essenu 2012.
Celá hra je ohraničena třemi lety, které jsou rozděleny podle ročních období. Během jara, léta a podzimu jsou mraveniště aktivní. Díky chůvičkám získávají nové mravence, dělníky i vojáky, posílají dělníky pracovat v mraveništi či do krajiny, sklízí zásoby, atd. V zimě pak čerpají ze svých zásob. Za chybějící jídlo přicházejí o body. Hráči během hry dostávají body za různé aktivity a především za plnění úkolů. Kdo jich má na konci nejvíce, zvítězí.

Hra pochází z dílny Ystari games. Ve Francii získala ocenění Hra roku 2012.

Odkazy:
Související články:
***

Žádné komentáře: