Novinka: Pirátské kostky jako vyšité na prázdniny

Máte rádi kostky? Pokud ano, pak vězte, že Albi před prázdninami vydalo rodinnou hru Pirátské kostky, které se dobře hodí na prázdniny a na cesty. Hra je určena 2–5 hráčům od 8 let, ale zahrají si i mladší děti, když jim pomůžete s počítáním. Malá krabička ukrývá osm speciálních kostek s různými symboly a 40 karet. Za kombinace, které vám padnou na kostkách, získáváte body. Pomáhají také pirátské karty, ale ne vždy.

Hráč na tahu hází kostkami tak dlouho, jak chce, nebo dokud mu nepadnou tři lebky. Pak ale nezíská nic. Kdykoliv může házení ukončit a zapsat si body za výsledné kombinace. Zvítězí ten, kdo jako první získá 6000 bodů.

Body se vám počítají za kombinace stejných symbolů. Čím více stejných kostek, tím více bodů. Navíc můžete bodovat za mince a diamanty, a to za každou kostko s těmito symboly. Pokud si chcete připočítat i speciální bonus, musíte bodovat všemi kostkami. Bodování, ale i celý váš tah může ovlivnit také pirátská karta, kterou vždy odhalíte na začátku svého tahu. Například na ostrov pokladů si můžete odkládat kostky, za něž získáte body, i když na zbývajících budou lebky, pirát zdvojnásobí počet bodů získaný v aktuálním tahu, pirátské lodě vás nutí vytasit šavle, jinak hrozí, že přijdete o body. 

Pirátské kostky jsou rychlou kostkovou hrou, kterou si dobře zahrajete v jakémkoliv počtu hráčů. Štěstí hraje velkou roli, ale to vás u tohoto typu hry jistě nepřekvapí, navíc s tématem pirátů. Je však jen na vás, do jaké míry budete riskovat.

Odkazy:
Související články:
***

Žádné komentáře: