Tip: Moje první hra je pro děti od 3 let

Moje první hra je tip především pro rodiče s dětmi, kterým je okolo tří let. Takto staré děti ještě neumí hrát podle pravidel, ale pod vaším vedením a s vámi si tuto hru rády zahrají. Obzvláště přitažlivé jsou pro ně obrázky známých postaviček Krtečka a jeho kamarádů, ale i plnění jednoduchých úkolů, které jsou součástí hry. Hru doporučuji každému, kdo hledá "velkou" deskovou hru pro své malé ratolesti.

Moje první hra je dětská hra pro 2–3 hráče. Zahrajete si ji do 15 minut. Určena je především pro společnou hru dospělého s tříletým dítětem. Hra je kvalitně zpracovaná, takže "přežije" i nešetrné zacházení malých dětí. Obsahuje velkou dřevěnou figurku krtečka, která se při hře pohybuje po herním plánu. Dále pak pět barevných sad kartiček ze silného kartonu s obrázky zvířátek.

Princip hry je jednoduchý. Na herní plán umístíte kartičky rozdělené podle barvy. Úkolem je posbírat kartičky se třemi Krtečkovými kamarády. Hráč vždy hodí kostkou a vezme si kartičku podle barvy, která mu padla. Může si ji ponechat, pokud splní úkol zobrazený na druhé straně. Buď musí napodobit zvuk příslušného zvířátka (například pes, žába, lev), nebo vykonat určitý pohyb (například zamávat, skákat po jedné noze, lehnout si na záda). Třetí typ úkolu musí vykonat společně s dalším hráčem (například obejmout se, zatančit, chytit se za ruce). Po čase si ale můžete vymyslet i vlastní úkoly, a tím hru zpestřit.

Tato hra učí děti přirozeně a příjemnou formou dodržovat stanovená pravidla. Vede je k soustředěné činnosti, cvičí motorické schopnosti a podporuje vývoj řeči. Děti se také učí pojmenovávat barvy a zvířátka. Baví je házet velkou dřevěnou kostkou a sbírat kartičky. Může se i stát, že na vás žádná nezbyde.

Je jen na vás, jak potenciál této hry využijete při rozvoji svých dětí.

Hru vydala společnost Dino.


***

1 komentář:

Sarinka řekl(a)...

Děti nechte ať si sami hrají, poznávají a objevují hry samy.