Ohlédnutí za Essenem – 1. část: Fotoprocházka

Veletrh her v Essenu sice skončil již před týdnem, s představenými hrami se budeme setkávat ještě dlouho. Uvidíme, o kterých se bude mluvit déle a které se zapomene. Pěkných her byla celá řada, i když se z nich na první pohled nevyloupla žádná bomba. Ani při větší snaze nebylo možné všechny hry vyzkoušet. Je potřeba si počkat na další ohlasy od těch, kteří hry vyzkoušeli.

V připravené fotogalerii se můžete projít celým veletrhem a nasát atmosféru.

Je zajímavé, kolik her se letos objevilo s obdobným tématem. Například jsme si mohli vyzkoušet hned několik her s názvem italského města, s Florencií, Veronou, Benátkami. I zasazení těchto her do historického období bylo obdobné. Zbystřili také všichni vinaři, neboť o víně bylo také pár her, Vihnos, Grand Cru.




Své stánky zde mělo již tradičně občanské sdružení Czech Board Games (CBG), které podporuje nové české autory her. Letos představilo hru Petra Chvala nazvanou Verona. Mocné rody usilují o moc, proto spřádají různé intriky a vysílají své služebníky do města, aby získali co největší vliv. Návštěvníci si mohli hru vyzkoušet i zakoupit. Jako host stánku byla stejně jako loni firma Jirasgames Jiřího Mikoláše. Letos prezentovala kreativní hru Bizzarie a karetní hru ze světa fotbalu Goal! Game.

Své osvědčené místo měl stánek Czech Games Edition (CGE). Zde se mohli návštěvníci s novými hrami seznámit a koupit si je. K vyzkoušení byl na stánku Travel Blog, 20. století se hrálo na různých místech veletrhu u partnerů CGE. S novinkami CGE jste se mohli seznámit v článku CGE představuje novinky.


Klaus Tauber – autogramiáda

Potkat jste při troše štěstí mohli celou řadu autorů her. Z těch nejznámějších jmenujme Reinera Kniziu,Wolfganga Kramera, Uwe Rosenberga, Klause Taubera. Výtvarnice her Dixit a Fabula vám na požádání nakreslili do zakoupené hry stylový obrázek.

Kromě ankety magazínu Fairplay, mohli všichni návštěvníci hodnotit novinky na Board Game Geeku, a to hvězdičkami. Výsledky naleznete na portále BGG.

Fotogalerie:




V dalším díle se budeme věnovat jednotlivým hrám.

Související články:

***

Žádné komentáře: