Neoficiální rozšíření hry Funkenschlag

Nordic - rozšíření hry Funkenschlag

Jedním ze znamení, že je hra oblíbená, bezesporu je, když si hráči sami vymýšlí různá rozšíření a varianty hry. Na internetu můžete najít řadu více či méně zdařilých map ke hře Funkenschlag (Vysoké napětí). Na dvě kvalitní rozšíření, která si můžete sami vyrobit, bych vás chtěl upozornit. První se jmenuje Nordic a druhé Atolla Modulis. Budete potřebovat jen základní hru a k Nordicu i Nové elektrárny a vytištěné podklady na barevné tiskárně.

Nordic jde ve šlépějích oficiálních rozšíření od Friese. K dispozici máte novou profesionálně zpracovanou mapu Skandinávie. Mapa zahrnuje Dánsko, Norsko, Švédsko, Finsko, Estonsko, Lotyšsko, Litvu a Island. Pravidla jsou mírně upravena. Severské země využívají více ekologických zdrojů energie, balíček elektráren podle toho upravíte a budete potřebovat i ty z Nových elektráren. V Norsku, Dánsku a na Islandu platí zákaz jaderných elektráren. Pokud máte připojená jen města v těchto zemích, nesmíte využívat jaderné elektrárny. Na Islandu získáváte 100% ekologickou termální energii. Připojený Island funguje jako vaše čtvrtá elektrárna, která dodá energii do tří měst.

Atolla Modulis - rozšíření hry FunkenschlagAtolla Modulis přináší originální hrací desku, kterou můžete pro každou hru změnit. Pokaždé tedy můžete hrát na jiné desce. Skládá se totiž ze samostatných čtvercových modulů. Ty znázorňují podmořské kabely, které propojují města na ostrovech, po přiložení na sebe navazují. Z jedenácti částí vyberete před každou hrou devět, na spojnice mezi městy pak položíte žetony s výší propojovacího poplatku.

Pokud jste si Funkenschlag oblíbili, máte díky těmto rozšířením další možnosti jak hru zpestřit. Věřím, že se vám jen tak neomrzí. Obě rozšíření jsou volně ke stažení, takže vám nic nebrání si je vytisknout a hrát.

Odkazy:

Související články:
***

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

podklady pro hru v angličtině nejdou stáhnout :(