Hra vás provede kolem světa za 50 minut

Cesta kolem světa za 80 dní Další novinka letošního léta přímo voní exotikou. Hra Cesta kolem světa za 80 dní se dočkala českého vydání. Z názvu jste poznali, kde hra hledala inspiraci - v slavné knize, kterou napsal neméně slavný autor Jules Verne. A nejspíš vás také napadlo, že se bude jednat o napínavý závod.

Hráči navštíví mnohá významná místa na Zemi: například Londýn, Paříž, Bombaj nebo New York. Přitom používají nejrůznější dopravní prostředky, vlakem počínaje a například horkovzdušným balonem konče. Musí však být na pozoru před různými nástrahami i tajemným detektivem. Je důležité nezmeškat žádný spoj. V této hře nezvítězí ten, kdo se vrátí zpět do Londýna jako první, ale ten, kdo cestu zdolá za nejmenší počet dní.

Cesta kolem světa za 80 dní je dobrodružná závodní hra určená široké hráčské veřejnosti. Oceníte ji především při rodinném hraní. Hra má jednoduchá pravidla. Určena je pro 2-6 hráčů od 10 let, doporučený počet je 4-5. Doba hraní se pohybuje kolem 40-60 min.

V roce 2005 byla hra nominována na Spiel des Jahres a v anketě Deutscher SpielePreis byla šestá. Česky vydal MindOK a od dnešního dne je hra na skladě připravená k distribuci. Doporučená prodejní cena je 730 Kč.

Odkazy:
***

Žádné komentáře: