Zúčastněte se Mistrovství světa v Gipf projektu v Praze

GipfVšichni herní nadšenci by měli zbystřit, především pak ti, kteří mají rádi hry pro dva a abstraktní deskové hry. V rámci Deskohraní se v Praze 2.-5. října uskuteční Mistrovství světa v Gipf projektu. Tedy v šesti hrách, jejichž autorem je Kris Burm: Gipf, Tzaar, Zertz, Dvonn, Yinsh, Pünct. Proběhne šest samostatných turnajů, hráči v nich budou sbírat body. Celková výše bodů určí vítěze.

Očekává se účast špičkových zahraničních hráčů. Zúčastnit se ale může kdokoliv, takže pokud chcete pověřit své síly s dobrými soupeři či si jen vychutnat kvalitní partie, nemusíte váhat. Navíc máte dostatek času na to, abyste se s hrami důvěrně seznámili. Díky současnému vydavateli, firmě SMART, se nejúspěšnější hráči mohou těšit na hodnotné ceny: 1. cena 250 Euro, 2. 200 Euro, 3. 150 Euro, 4. 100 Euro, 5. 50 Euro. Všech šesti turnajů se nemusíte zúčastnit.

Kris BurmNa Deskohraní přijede také sám autor Gipf projektu. Budete tedy mít možnost se s ním potkat a popovídat si nejen o jeho hrách. Sympatický Kris Burm pochází z Antverp v Belgii, kde se narodil roku 1957. Má čtyři děti, někdy uvádí pět, protože Gipf projekt považuje za své páté dítě. Kromě již zmíněných her vytvořil i další, například Balanx, Quads, Batik.

Deskohraní se letos koná již po osmé, konkrétně od 27. září do 5. října. Opět se můžete těšit na Ludotéku - volné hraní deskových her po dobu festivalu, vždy od 9 do 22 hodin. Novinkou je turnaj v hitu letošního roku Agricole. Proběhne také mnoho turnajů v dalších deskových hrách, na něž se můžete přihlásit: Vikingové, Doba kamenná, Tantrix. Uskuteční se také Mistrovství ČR v Othellu, Carcassonne, Osadnících z Katanu a Čtyřpoháru.

Odkazy:
Související články:
***

Žádné komentáře: