Moderní deskové hry na PC

Carcassonne na PCHraní moderních deskových her na počítači se může zdát poněkud zvláštní. Vždyť se tak ztrácí nesporné výhody - společná zábava se spoluhráči u jednoho stolu při pěkně zpracované hře. Existují však situace, kdy některá ze základních podmínek pro hraní deskové hry chybí - hra či spoluhráči u jednoho stolu. Pokud je hra dobře naprogramována, umožňuje hráči její podrobné vyzkoušení. Můžete se seznámit s pravidly a zkusit různé herní strategie.

Zde je nyní 34 her, které si můžete na PC zahrát. Všechny jsou pro osobní užití zdarma, instalace je většinou jednoduchá:
Poznámka: Pro spuštění některých her musíte mít nainstalován Java Virtual Machine 1.4 a vyšší. Stáhnout si ho můžete např. ZDE.

* doporučuji, ** obzvlášť doporučuji

*** Poslední aktualizace: 5. ledna 2009 ***

2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Prosím o pomic. Snažím se hrát Agricolu solitare na PC, ale nějak se mi to nedaří. Jediné, co umím, je pustit hru a dávat další kolo, případně si vybrat postavy a vylepšení. Ale umístit člověka na nějakou akci nebo třeba zobrazit něco na svém pozemku, to je nad mé chápání. Díky za radu. Markéta

Jakub řekl(a)...

Objekty, jako jsou lidi či pole, se v PC verzi Agricoly přesouvají pomocí levého tlačítka myši, pravé tlačítko pak vyvolá nabídku, co je možné s objektem udělat.

Automaticky ve hře fungují jen některé operace - např. doplnění materiálu v novém kole, závěrečné počítání. Ostatní je třeba provádět "ručně".