Novinka: Kingdomino

Další novinkou, kterou přinesl MindOK, je rodinná hra Kingdomino. Je to jednoduchá a rychlá hra pro 2–4 hráče od 8 let, ale zvládnou ji i děti od 6 let, které zvládnou základní počty. Z dominových dílků krajiny si každý hráč vytvoří své království s obilnými poli, jezery, lesy i nehostinnými skalami. Zvítězí ten, kdo dokáže ze svého království vytáhnout nejvíce bodů.

Cílem hry je sestavit z dílků krajinu v rozměru 5 x 5 políček tak, aby vám přinesla co nejvíce bodů. Dílky krajiny připomínají domino, protože se skládají ze dvou políček se stejným či různým typem krajiny. Hra probíhá v několika kolech. V každém si hráči postupně rozeberou dílky z aktuální nabídky, která odpovídá počtu hráčů. Zároveň si svou figurkou označí dílek nabídky pro následující kolo, a tím určí i pořadí.

Pravidla pro přikládání jsou jednoduchá. Dílky se napojují celou stranou alespoň jednoho políčka na stejný druh krajiny nebo na startovní dílek. V případě, že dílek napojit nemůžete, musíte ho zahodit. Nově připojené dílky nesmí přesáhnout vymezený prostor 5 x 5 políček.

Dílky krajiny jsou vyrobeny ze silného kartonu a mají pěknou grafiku s vtipnými detaily a hrady si na začátku sestavíte do malého 3D modelu. Celkově má hra kvalitní zpracování včetně vnitřního uspořádání krabice pro uložení herních komponent. Je to milá rodinná hra, s níž rychle seznámíte kohokoliv, takže můžete hned začít hrát. Přes svou jednoduchost ale není triviální, musíte plánovat a výběr dílků si rozmyslet, bude proto bavit i dospělé.

Odkazy:
***

Žádné komentáře: