Novinka: Blood Rage

Blood Rage, jedna z nejočekávanějších novinek tohoto roku, je od poloviny listopadu k dispozici v českém vydání, které připravily REXhry. Je to velká hra pro 2–4 hráče s velkým počtem kvalitně zpracovaných figurek vikingů a různých mýtických bytostí. V této tematické hře totiž povedete svůj klan vikingských bojovníků v době, kdy nadchází Ragnarök, soumrak bohů a konec světa. Vaším cílem je získat co nejvíce slávy. Získáte ji především vítězstvím v bitvách, ale i pleněním krajů, plněním úkolů či udatnou smrtí v boji.

Každý hráč má před sebou klanovou desku, na které si v průběhu hry zaznamenává vlastnosti a posílení klanu. Vůdce a loď mají zvláštní schopnost. Důležitá je stupnice zuřivosti, protože za většinu akcí je potřeba zaplatit právě zuřivostí. Ukazuje tedy, kolik akcí můžete udělat. Přehled všech akcí najdete na spodní straně desky, takže máte neustále dobrý přehled o tom, co můžete dělat.


Celkově nejsou pravidla složitá. Náročnější je najít správný postup akcí v kombinaci s kartami, abyste uspěli při střetu s protivníky. Zkušenější hráči proto mají určitou výhodu před nováčky, kteří hru ještě neznají, respektive nemají přehled o možných efektech a výhodách různých karet. Hru ocení především náročnější hráči, kteří mají rádi výpravné konfliktní hry. Hra má úžasné zpracování, které potěší každého hráče. Detailní figurky hře dávají výbornou atmosféru. Připravte se také na to, že budete potřebovat velký stůl.

Odkazy:


***

Žádné komentáře: