Novinka: Karetní hra RONE – Races of New Era

RONE je nová karetní hra pro 2 či 4 hráče, kterou u nás vydaly REXhry. Název znamená Races of New Era. Hra vás zavede do postapokalyptického světa po nukleární válce, ve které byly zničeny téměř všechny výdobytky civilizace a zbylo jen málo použitelných zdrojů. O ně svádí boje různé skupinky těch, kdo přežili. A vy jednu takovou skupinu povedete. RONE je původní česká hra. Jejím autorem je Štěpán Štefaník. Světovou premiéru měla letos v Essenu.

Každý hráč má svého hrdinu a balíček karet se svými jednotkami a taktikami. Cílem je zničit protivníka. To uděláte tak, že mu zničíte všechny karty z balíčku i ruky soupeře. Celkový počet karet v balíčku a v hráčově ruce tedy představuje celkový počet životů jeho hrdiny. Když utrží zranění, musíte zničit kartu z ruky nebo z balíčku. Každá zahraná karta vlastně představuje ztracený život. Je proto potřeba dobře plánovat a zahrát karty v pravý čas, abyste je efektivně využili.



K dispozici je již také rozšíření RONE: Probuzení, které přináší 100 nových karet. Hru obohacují o nové herní možnosti a strategie. Můžete zmobilizovat letectvo či vylepšit armádu o nové technologie.

Odkazy:
***

Žádné komentáře: