Novinky: Caverna, Port Royal, Colt Express a další od MindOK

MindOK v posledním týdnu přišel hned s několika novinkami, které by něměly ujít vaší pozornosti. Pokud jste zavítali na probíhající Deskohraní, tak jste si je mohli již vyzkoušet. Případně ještě máte šanci tuto sobotu a neděli. Jedná se o následující hry: Caverna, Port  Royal, Colt Express, Summoner Wars, Voodoo mánie.


Náročnější hráči sáhnou po nejnovější hře Uwe Rosenberga, která se v češtině jmenuje Caverna: Sedláci z jeskyní. Určena je pro 1–7 hráčů. A jde o hodně přepracovanou Agricolu. Je to ale nová, do detailu propracovaná hra. Krabice je naplněná po okraj, a notně těžká.

Colt Express vás zavede na Divoký západ a vy budete představovat bandity, kteří prepadli vlak. Zahrajete si ve 2–6 hráčích, ale doporučuji spíše ve větším počtu. Ve hře si užijete hodně zábavy díky tomu, jak je vyřešeno plánování akcí.

V první fázi kola se plánují akce. Jeden hráč po druhém volí kartu akce a pokládá ji na společný balíček, některé otevřeně, jiné skrytě. Ve druhé fázi se akce vyhodnocují. Váš bandita pobíhá po vlaku, krade, střílí, rozdává rány, utíká před šerifem, ale díky aktivitám ostatních hráčů to nemusí vždy vyjít. Pěkné je, že přichází ve světové premiéře, takže je hra u nás dostupná ve stejný čas jako ve světě.

Port Royal je svižná karetní hra pro 2–5 hráčů, ve které jsou všichni neustále zapojeni. Zavede vás mezi piráty a obchodníky v Karibském moři. Aktivní hráč si určí, do jakého půjde rizika. Pokud bude chtít moc, nemusí získat nic. To je riziko podnikání v nebezpečných vodách. Port Royal je hra pro každého.

Summoner Wars je další z očekávaných her, které si můžete na Deskohraní vyzkušet i zakoupit. Je to díky tomu, že MindOK dovezl první omezenou várku. Hra bude v obchodech dostupná v průběhu listopadu.

Dobré je, že současně se základní hrou budou k dispozici i čtyři rozšiřující balíčky s dalšími národy, takže od začátku bude hra variabilnější. Summoner Wars je karetní hra, ve které dva mýtiční vyvolávači svádějí bitvu. Karty představují jednotky, kterými hráči pohybují po bitevním poli.   

Voodoo mánie je postřehová karetní hra. Je to další do řady karetních postřehových her. Vymyká se ale tím, že jsou karty oboustranné. A když hledáte správnou kartu, kterou byste vyložili, musíte sledovat obě strany karet, které máte na ruce. Hra je určena pro 2–6 hráčů od 7 let.

Nové edice se také dočkala zdařilá párty hra Time´s up, která vychází ve třech samostatných podobách: Celebrity, Rodina, Filmy.

Související články:
***

Žádné komentáře: