Novinka: Objevte kouzlo Telepatie

Nabídka párty her se opět rozrostla o jednu, která příjemně obohatí setkání s rodinou i příteli. Albi připravilo novou hru s názvem Telepatie a podtitulem, který vystihuje podstatu hry: Mysli na to, na co myslím já. Hra je určena pro 4 a více hráčů od 8 let, v pravidlech najdete i variantu pro dva či tři hráče.

Ve hře Telepatie hráči zaznamenávají asociace na slovo či obrázek, které určí karta. Hraje se ale v týmech. Asociace si přitom zaznamenává každý sám a tajně. Počet asociací, které hráči mohou zapsat je vždy omezen políčkem, na které stojí jejich figurka. Tým si připočítá body za shodné asociace. Za každý bod se posunou po herním plánu. Zvítězí tým, který se jako první dostane do cíle.

Ukázka hry.
Ještě můžeme upřesnit, že týmy se střídají, a na zapisování asociací je omezený čas daný přesýpacími hodinami. Vybraná políčka na plánu určí, že hrají všichni. Speciální políčka vám mohou zdvojnásobit body nebo vás vrátit zpět.

Pravidla jsou jednoduchá, vysvětlíte si je za pár minut a můžete hrát. Karet je k dispozici 330. Jsou oboustranné, takže je ve hře 660 pojmů v podobě obrázku či slova. Nemusíte mít obavu, že by se vyčerpala.

Zábavné na hře je, že se musíte naladit na partnera v týmu a na jeho uvažování. Porovnání výsledků vás mnohdy může překvapit, pomůže vám poznávat druhé, ale i sebe.


Odkazy:
***

1 komentář:

Unknown řekl(a)...

Už nyní vím, že by mě ta hra moc bavila! Deskovky mám moc ráda. Koukejte na tento článek: https://magazin.aktualne.cz/od-mala-vyrabel-deskove-hry-ted-dela-ty-nejlepsi-na-svete/r~bf3b8a3069b411e4b6d20025900fea04/?redirected=1510393118. Jak jste na tom vy? Troufli byste si vyrábět deskovky? :)
A dále bych se vás chtěla zeptat na tuhle hru: https://www.babymodel.cz/party-alias--zeny-versus-muzi/? Znáte ji? Podle popisu vypadá dobře. :)