Novinky: Eclipse vychází i u nás

Nějakou dobu se šuškalo, že by hra Eclipse mohla vyjít v češtině, nyní je to jisté. Připravil ji Blackfire a do týdne by měla být dostupná v obchodech. Zahrajete si ji ve 2–6 hráčích. Určena je především těm náročnějším hráčům, kteří vyhledávají strategické hry s prvky válčení. Eclipse si získala přízeň řady hráčů a na herním žebříčku BGG je díky tomu aktuálně na 6. místě.

Eclipse vás zavede do daleké budoucnosti. Hráči jako zástupci různých vesmírných ras soupeří o moc a nadvládu v galaxii. Hra originálním způsobem spojuje několik herních mechanismů. Hráči postupně objevují nové planety, obsazují je, a tím získávají potřebné zdroje. Díky nim se mohou rozvíjet, především získáváním nových technologií. Bez nich nemohou vylepšovat své kosmické lodě. Podcenit to se nevyplácí, protože pak se stanou kořistí ostatních ras. Vyhraje ten, kdo po skončení devátého kola získá nejvíce vítězných bodů.

Hra obsahuje velké množství komponent a je náročná na vstřebání všech pravidel. Umožňuje různou míru interakce mezi hráči, která může vést i k vyřazení méně úspěšného hráče. Náhody není ve hře málo, většinou však vytváří podmínky nebo její míru hráči ovlivní (například zvolenou technologií). Herní čas je okolo dvou hodin, spíše více.

Eclipse vychází ve vícejazyčné verzi, česká jsou pravidla a zadní strana krabice. Herní komponenty neobsahují text, ale symboly. Eclipse je další z loňských novinek, která vychází i u nás. Hra je tak dostupnější a levnější, a to je dobře.

Odkazy:
Související články:

Chcete si hru Eclipse koupit?

Eclipse hra lze pořídit v e-shopech za cenu od (Zdroj: Heureka.cz)
Porovnat ceny >>


***

Žádné komentáře: