CBG připravuje hry Zapaříme a Journalist

Česká deskoherní společnost (CBG) pořádá každým rokem sérii setkání autorů deskových her, při kterých testuje nové hry. Ty nejlepší se dočkají vydání. Letos CBG připravuje dvě hry, které v konkursu uspěly. Jednou z nich je party hra Zapaříme. Druhou je hra Journalist, ve které si budete hrát se slovy.

Zapaříme (v prototypu Hospoda) – party hra až pro 7 hráčů (jedna z her z předchozích ročníků)

Ve hře Zapaříme okusíte pijáckou zábavu. Hra vás zavede do poctivé hospody, ve které dozajista neskončíte u jednoho (piva, panáka, ...). Přináleží vám totiž role opilce, který s kamarády soutěží o to, kdo více vydrží. Vaším cílem je vypít toho víc než ostatní a nesvalit se pod stůl. Alkohol zahraný v této hře naštěstí pít nemusíte, jinak byste se mohli těšit na prožití dne na záchytce.

CBG po loňském Infarktu chystá další hru, ve které jde spíše o zábavu než o vítězství. Uplatníte v ní taktiku a vtipné hlášky.

Journalist – až pro 5 hráčů (vítězná hra 7. ročníku konkursu)

Jak název Journalist napovídá, v této hře budou hráči představovat novináře, kteří hledají inspiraci pro své články všude možně po městě. Jen když popustíte uzdu své fantazii, můžete úspěšně probloudit vírem velkoměsta. Je to hra  postavená na principu skládání slov z písmenek. Obtížnost i délku upravíte výběrem hrací desky. Hra je díky tomu variabilní.

Konečnou podobu obou her můžeme očekávat v říjnu a představení na Deskohraní v Praze nebo na veletrhu her v německém Essenu.

Odkazy:
Související články:
***

Žádné komentáře: