Otestujte karetní hru Čaroděj

Hry spatřují světlo světa a dostávají se k hráčům různými cestami. Nejčastěji za hrou stojí zavedený vydavatel. V posledních letech se prosazuje také komunitní financování, tzv. crowdfunding – nejznámější je Kickstarter, u nás například Startovač. Existují ale také další cesty. Nezávislý autor připraví hru, s přáteli a pomocí hráčských komunit ji otestuje. Nyní máte možnost si takovou hru sami vyzkoušet. Můžete otestovat karetní hru Čaroděj od slovenského autora Petera Scholtze, v angličtině má název Sorcerer.

Demo hry právě vyšlo v české lokalizaci, takže si ho můžete stáhnout a zahrát. Pomůžete tím s jejím testováním. Anglická verze je v přípravě, takže ani vaši zahraniční spoluhráči nezůstanou ošizeni. V této strategické karetní hře pro dva hráče se stanete čarodějem v temné viktoriánské době. Budete vyvolávat různá stvoření a kouzla, s jejichž pomocí se snažíte ovládnout bojiště a eliminovat protivníka.


I když se jedná o demo obsahující omezený počet karet, hra je kompletně hratelná. Demo hry není nijak ochuzeno. Pravidla jsou přehledně strukturovaná, takže se s nimi rychle seznámíte. Herní doba je okolo 60 minut a doporučený věk hráčů zatím nebyl specifikován.

Tím, že hru Čaroděj otestujete a poskytnete autorům své postřehy a připomínky, máte možnost ovlivnit i její další vývoj. Neváhejte a hru vyzkoušejte. Pravidla umožňují několik variant. Základní je Aréna, ve které mají oba hráči společný dobírací balíček karet. V dalších dvou variantách (Války rodů a Souboj prastarých) si každý hráč vytváří vlastní dobírací balíček (grimoár).


Demo hry Čaroděj si můžete stáhnout na webové stránce hry. Stačí si jen karty vytisknout a vystřihnout. K dispozici máte verzi v plné tiskové grafice, ale i černobílou verzi, která šetří váš toner/inkoust. PDF soubor s kartami si vytiskněte 4x, k tomu plán bojiště, podložku a pravidla. Budete ještě potřebovat kostky a žetony (můžete je použít z jiných her).

Na závěr je nutno říci, že za hrou je vidět velké nadšení, elán a péči. Karty mají výbornou grafiku. Po této stránce plně konkuruje vydaným hrám. Tak hurá do toho a nezapomeňte se podělit o své zkušenosti s hrou v komentářích k článku.

Odkazy:
***

Žádné komentáře: