CGE připravuje novou Civku a další novinky

Czech Games Edition (CGE) pro letošní rok připravuje skutečnou lahůdku – novou edici hry Through the Ages: Příběh civilizace od Vládi Chvátila. Účastníci herního víkendu Czechgaming měli možnost si ji vyzkoušet. Díky větším kartám a grafice vypadá výborně. Kromě Civky se testovaly i další hry, které CGE připravuje pro veletrh her v Essenu, ale i další uvažované hry a rozšíření.

Zvětšení karet a nová grafika nebude jedinou změnou Civky. Vylaďují se pravidla a také jednotlivé karty, aby byla hra vyváženější a dala se odehrát rychleji. Začátečníci se s hrou rychleji seznámí díky úvodní zkrácené hře. Nová edice Through the Ages bude v Essenu v angličtině, ale následně bychom se měli dočkat i českého vydání.

Novou hrou bude Klub ztroskotanců od Vládi Suchého. Je to optimalizační hra pro 2–5 hráčů. Hráči představují členy klubu, kteří se předhánějí v tom, kdo dřív finančně zkrachuje, ztratí přízeň voličů či dobré vztahy. Hra má tři moduly, které se dají libovolně kombinovat. Hra patří do rodiny Dědictví a jednotlivé moduly fungují také jako rozšíření této hry.

Testovalo se také několik rozšíření dalších her. Démonický balíček karet ke hře Tash-Kalar: Aréna legend přináší nový prvek v podobě magické brány, kterou někteří démoni dokážou vyvolat. Ta pak hráči poskytuje nové ničivé možnosti. Graficky budou karty opět excelentní. Katúš Kotry také testoval minirozšíření ke svým Alchymistům. Hráči do začátku dostávali různé věci a v průběhu si mohli koupit alchymistickou knihu, která jim prozradila víc o jedné surovině, takže ji nemuseli tolik testovat. Někteří si také vyzkoušeli úpravy hry Tzolk´in: Mayský kalendář.

Nové rozšíření ke hře Galaxy Trucker vám umožní plnit různé úkoly a získávat za ně kredity navíc. Budete například převážet křehký či nebezpečný náklad, důležitého pasažéra. S tím se pojí i nové herní dílky lodí. Díky němu si budete moci zahrát i více různých letů obdobně jako je to v kampani elektronické verze hry. Novinky, které se osvědčily na mobilních zařízeních, se tak dostanou i zpátky do deskové podoby.

Odkazy:
***

Žádné komentáře: