Novinka: Patchwork

Další ze zajímavých novinek tohoto týdne je bezesporu Patchwork, který je určen pro dva hráče. Pěkných her tohoto druhu není nikdy dost. Jejím autorem je Uwe Rosenberg, který vytvořil například Agricolu, Fazole, Le Havre. Patchwork je jednoduchá hra, kterou zvládnou i děti od 8 let. Jednu partii odehrajete i za čtvrt hodiny.

Hráči ve hře vytvářejí přikrývku složenou z různobarevných dílků záplat různých tvarů. Hra vám může připomínat Tetris či Ubongo. Při použití dílku vždy spotřebují určitý čas, a ten mají omezený čas. Zaznamenává se na časové stupnici ve tvaru spirály. Na tahu je vždy hráč, jehož žeton času je vzadu. Hráči se tedy nutně nestřídají. Dílky záplat nakupují za knoflíky a umisťují je na svůj plán přikrývky (má rozměr 9 x 9 políček).

Cílem hry je zaplnit pokud možno celou přikrývku a získat co nejvíce knoflíků. Za nevyplněné pole se 2 body odečítají, za každý knoflík je 1 vítězný bod. Vítězem se stane hráč s více body.

Patchwork získal nominace na cenu Golden Geek 2014 v kategoriích Nejlepší hra pro dva a Nejlepší abstraktní hra. Nakonec se stal vítězem mezi abstraktními hrami.

***

Žádné komentáře: