Novinka: Dice Town

Právě vyšla novinka, která potěší všechny milovníky kostkových her a Divokého západu. REXhry připravily Dice Town od autorské dvojice Ludovic Maublanc – Bruno Cathala. Hra je určena pro 2–5 hráčů od 8 let, více zábavy přinese ve větším počtu hráčů. Zavede vás do amerického městečka Dice Town do doby, kdy každý muž nosil kolt proklatě nízko a zlatý třpyt nugetů lákal na západ nejrůznější dobrodruhy a hazardní hráče. V této hře ale budete bojovat prostřednictvím pokrových kostek o to, kdo se stane nejbohatší a nejvlivnější osobou ve městě.

Každý hráč má k dispozici sadu pěti kostek se symboly devítky, desítky, kluka, královny, krále a esa. Z nich sestavuje různé pokerové figury a s jejich pomocí navštěvuje různá místa ve městě, která mu přinesou zlato, peníze či různé výhody. Například díky saloonu může jiného hráče obrat o speciální karty nebo se může stát šerifem, a díky tomu rozhodovat o remízách (a je na ostatních hráčích, čím jeho rozhodnutí podpoří).

Ve hře jsou všichni neustále zapojeni, protože nehrají postupně, ale simultánně. Všichni hodí svými kostkami současně, každý si tajně vybere kostku či kostky a všichni zároveň je odhalí. V házení se pokračuje, dokud nejsou odloženy kostky všech hráčů. Vzhledem k tomu, že odložené kostky jsou veřejné, můžete si řídit výběr vhodných kostek podle vašich záměrů (přirozeně, co vám kostky dovolí).

Dice Town je rychlá hra. Jednu partii zvládnete okolo 30 minut. Pravidlově je jednoduchá a přístupná širokému okruhu zájemců a vhodná i pro rodinné hraní. Zároveň ji můžete vzít mezi partu lidí, kteří se chtějí bavit. Hra umožňuje různě taktizovat, odhadovat, co budou dělat ostatní, ale i blafovat.

Hra Dice Town získala dvakrát nominaci na cenu Golden Geek (2009 a 2010) v kategorii párty hra.

Odkazy:


Související články:
***

Žádné komentáře: