Novinka: Přichází Vládce Tokia

Další z letošních očekávaných novinek je k dispozici. Vládce Tokia právě přichází v českém vydání. Můžete se již začít chystat na to, jak právě vaše příšera ovládne Tokio. Ve hře představujete například King Konga nebo Godzillu. Snažíte se porazit ostatní, abyste mohli vyplenit město právě vy. Vládce Tokia je rychlá hra pro 2–6 hráčů, ve které si užijete velkou interakci mezi hráči.

Hra má výbornou grafiku, komiksové postavy skvěle podtrhují atmosféru. Stejně tak kostky, které dávají hře nezbytný prvek náhody a napětí. Kdo je na tahu, hodí šesti speciálními kostkami, které může dvakrát přehodit (a to i již odložené kostky). Výsledné symboly na kostkách určí, co se stane. Tlapičky s drápy zraní soupeře, srdíčko léčí, blesk dodá energii potřebnou k nejrůznějším vylepšením, čísla 1, 2, 3 mohou přinést body, ale jen když jsou k dispozici alespoň tři o stejné hodnotě.

Vtip je v tom, že se všichni chtějí dostat do Tokia a vydržet v něm co nejdéle. Z Tokia mohou zranit všechny ostatní hráče a také sbírat body. Ve hře totiž zvítězí ten, kdo zůstane jako jediný ve hře, nebo ten, kdo získá jako první 20 bodů. Kdo je právě v Tokiu, to nemá vůbec jednoduché, neboť ho mohou zranit všichni ostatní a sám se nemůže léčit (na to nemá čas). Pokud nechce být brzy vyřazen z boje, nezbývá často hráči nic jiného, aby se takticky (s hanbou) stáhl a přepustil místo jinému.

Dalším prvkem hry jsou speciální karty, které si hráči mohou pořídit za získanou energii. Karty mají jednorázový nebo trvalý efekt, který dává nějakou výhodu či vylepšení. Můžete díky nim získat body navíc, zlepšit si zdraví, přehazovat určité kostky, atd.

Pokud chcete něco zábavného a rychlého s kostkami, s interakcí mezi hráči, u čeho není potřeba tolik přemýšlet, ale s možností taktizování, pak si Vládce Tokia užijete.

Autorem hry je Richard Garfield. Nejspíš budete znát jeho hry Magic: The Gathering nebo RoboRally.

Odkazy:
Související články: 
Chcete si hru Vládce Tokia koupit?

Rexhry Vládce Tokia lze pořídit v e-shopech za cenu od (Zdroj: Heureka.cz)
Porovnat ceny >>

***

Žádné komentáře: