Novinka: Noe připlouvá do českých vod

NoePřísun novinek, které letos připravili REXhry, nekončí. Žhavou novinkou je rodinná karetní hra Noe. Jednoduchá pravidla, roztomilá zvířátka, herní doba okolo 30 minut, krásná krabička činí z této hry výborný dárek nejen pod stromeček. Přestože je tato hra určena především pro hraní s dětmi, pobaví se u ní i dospělí. Hra je určena pro 2–5 hráčů

Noe
Počáteční nastavení hry.
Úkolem hráčů je pomoci Noemovi při záchraně zvířátek. Není to tak jednoduché, protože přepravní lodičky mají jen určitou nosnost. Zároveň je potřeba dávat pozor na to, kolik je na lodi samečků a samiček.

Každý hráč dostane 8 karet zvířat, o které se má v daném kole postarat. Za zvířátka, která hráči zůstanou na konci kola v ruce, obdrží trestné body. Zvítězí hráč, který jich má po třech kolech nejméně. Tah hráče je jednoduchý: naloží nové zvíře a pohne Noemem (aby další hráč věděl, kde bude nakládat). Při nakládání je potřeba dodržet dvě pravidla: na lodi smí být zvířata jednoho pohlaví nebo se musí pohlaví zvířat střídat.

Každé zvíře má svou váhu. Jakmile je naplněna nosnost lodě, zvířata odplouvají. Kromě toho mají některá zvířata zvláštní schopnosti. Například po zahrání žirafy, se hráč může podívat na karty někoho jiného, nebo když zahrajete mezka, nehýbete Noemem.

Noe je rychlá karetní hra, kterou si dobře zahrajete s dětmi od 8 let.

Spoluautorem hry je Bruno Cathala. Můžete znát například jeho hry Shadows over Camelot, Mr. Jack nebo Cyclades.

Odkazy:
Související články:
***

Žádné komentáře: