Novinka: Mathable pro milovníky čísel

Jednou z letošních novinek, která je již nějakou chvíli v prodeji, je hra Mathable. Respektive se jedná o několik her, které využívají stejné principy v různých formách. Název vám možná připomíná Scrabble. Není to náhoda, v podstatě jde o matematickou variantu této známé hry se slovy. Hry Mathable, Mathable Junior, Mathable Quattro a Mathable Domino vydalo Dino. Hra je určena pro 2–4 hráče od 9 let. Zábavnou formou procvičí matematiku.

Mathable poprvé vyšla už v roce 1987, ale k nám se dostala až nyní. Je to abstraktní hra, ve které si dokonale procvičíte základní početní operace, sčítání, odčítání, násobení a dělení. Hraje se na obdobném plánu jako Scrabble. Také obsahuje speciální políčka, která přidávají body. Ve hře Mathable ale umisťujete čísla tak, aby vytvářely správné rovnice.

Hru ocení především ti, kdo mají rádi čísla a počítání. Velmi dobře může posloužit rodičům k procvičování se svými dětmi. Neměla by ujít pozornosti ani učitelům, protože s touto hrou získávají výbornou pomůcku. Děti se formou hry naučí zábavnou formou počítat rychleji než při vyplňování úloh z učebnice. A budou se také učit navzájem, když budou kontrolovat, zda ostatní počítají správně. Trocha soutěže také neuškodí.

Mathable bez ohledu na zvolenou variantu má jednoduchá pravidla a dokonale procvičí počty.

Mathable Junior – pro 2–4 hráče od 5 let, herní doba 30 minut

Je to jednodušší varianta hry. Ve hře jsou pouze čísla od jedné do dvaceti a pro umisťování používáte pouze sčítání a odečítání. Hra obsahuje oboustranný hrací plán, takže si můžete zahrát dvě různé hry.

Mathable Domino – pro 2–4 hráče od 9 let, herní doba 20 minut

Každý hráč má svou sadu dominových kamenů. Cílem je zbavit se všech svých kamenů jako první. Hráč na tahu se snaží vytvořit libovolnou rovnici (součet, rozdíl, násobení, dělení) přiložením svého kamene vedle těch, které již jsou ve hře. Pokud žádný nemůžete přiložit, vezmete si jeden ze zásoby.

Mathable Quattro – pro 2–4 hráče od 9 let, herní doba 15 minut

Cílem hry je zbavit se co nejrychleji všech karet. Princip je obdobný jako v dominu.

Odkazy:
Související články:
Chcete si hru Mathable koupit?

Mathable klasik lze pořídit v e-shopech za cenu od (Zdroj: Heureka.cz)
Porovnat ceny >>

***

Žádné komentáře: