Nová rozšíření her v Essenu 2009 – 2. část

Veletrh her v Essenu přináší také nejrůznější rozšíření především k těm úspěšným hrám. I letos je úroda velmi bohatá. Po "Schatzkiste - 10 Jahre alea", pokladnici s rozšířeními her Puerto Rico, Notre Dame, Im Jahr des Drachen, San Juan, Louis XIV, Wie verhext!, kterou Alea připravila k desetiletému výročí, přichází také další vydavatelé se svými nápady. Obohatit si tak můžete například Agricolu, BattleLore, Dominion, Funkenschlag, Small World, Ticket to Ride.

Ystari Box
Obsahuje šest menších rozšíření ke svým hrám: Caylus Magna Carta: Royal Favor, Amyitis: Nebuchadnezzar’s Palace, Yspahan: The Souks, Sylla: Caveant Consules, Metropolys, Mykerinos: The Nile (pouze ve vydání od Rio Grande Games).

Agricola: Die Moorbauern
První velké rozšíření Agricoly. Přináší do hry nové principy a komponenty.


Dominion: Seaside
Tentokrát jde o skutečné rozšíření. Doplňuje obě předchozí hry: Dominion a Dominion: Intrigue. Nové karty přinášejí nové možnosti.

Funkenschlag - Brasilien/Spanien und Portugal
Dvě nové mapy k Funkenschlagu. V Brazílii je preferován bioplyn, ve Špaňalsku s Portugalskem nabývá na významu uran – v první epoše nepřibývá, jeho nabídka roste až od druhé epochy.

Pandemic: On the Brink
Rozšíření přináší hned několik věcí, které hru jednak zpestřují, jednak ztěžují. Především je to více postav, z nichž si každý hráč vybírá. Nově se ve hře objevuje role "záškodníka", jímž je bio-terorista. Nemoci také mohou mutovat.

Small World
Úspěšný Small World bude mít hned dvě menší rozšíření, která vznikla z návrhů samotných hráčů: Grand Dames of Small World
a Small World - Cursed!

Steam Barons
První rozšíření ke hře Steam vydané Mayfair Games. Dvě nové mapy USA a Anglie jsou určeny pro hru 5 či 6 hráčů. Přináší úpravu pravidel a nové komponenty, které můžete využít se základní hrou.

Ticket to Ride: Europa 1912
Rozšíření k Ticket to Ride: Europa. Přináší nové sady úkolů a další prvky obohacující základní hru.




Další chystaná rozšíření:

Související články:
***

1 komentář:

Unknown řekl(a)...

http://pawlis.com/633/essen-2009-europemasters-text/#more-633