Novinka: Kooperativní rodinná hra Mmm!

Mmm! je kooperativní hra, kterou si zahrajete již s předškoláky, ale i v rodině a příležitostnými hráči. Je určena pro 1–6 hráčů. Výhodou této hry jsou jednoduchá pravidla a možnost několika úrovní obtížnosti. Jednu partii zvládnete do 20 minut. Autorem hry je známý Reiner Knizia. České vydání připravil MindOK.

Kocour, myši, plná spíž jídla a tři kostky, to je Mmm! Vaším úkolem je pomoci myšákovi Radimovi dostat všechno jídlo ze spíže k němu domů dříve, než vám v tom zabrání černý kocour. Jídlo sbíráte pomocí tří speciálních kostek, na nichž jsou symboly pěti druhů jídla. Hráči se střídají a každý se snaží na kostkách naházet takovou kombinaci, která mu umožní vzít něco ze spíže. V opačném případě se ke dveřím spíže o něco přiblíží kočka.

Vyhrajete, nebo prohrajete společně, proto se vyplatí, když se o umístění kostek poradíte. Herní plán je vyplněn jídlem, okurkou, bagetou, rybou, sýrem či mrkví. Každé jídlo zabírá několik políček, v lehčí variantě od 2 do 4, v té těžší i do pěti. Potraviny zakrýváte žetony s myšákem a odnesena je tehdy, když zakryjete poslední políčko dané potraviny.

Pokud si chcete v rodině nebo s přáteli zahrát nekonfliktní hru s jednoduchými pravidly, která vysvětlíte během pár minut, pak je tu Mmm! S menšími dětmi můžete začít hrát jednodušší variantou, a pak vyzkoušet tu náročnější.

Odkazy:


***

Žádné komentáře: