Chystá se: Jirasgames v Essenu představí Aristoocrazy

Jiří Mikoláš připravil pro letošní Essen novou hru, která nese název Aristoocrazy. Bude to strategická hra pro 2–4 hráče, která nebude postrádat humorné prvky. Hráče má bavit ve všech směrech, herně i vtipnými situacemi. Tématem hry jsou šlechtické rody, které získávají vliv a moc provdáváním svých potomků. Získat vhodného partnera pro manželství ale není vždy jednoduché a při nevhodné volbě hrozí degenerace rodu.

Hra vás zavede do světa středověké šlechty. Každý hráč začíná se dvěma šlechtici. Postupně rozšiřuje svůj rod o nové potomky, ale také o nová území. Je to nezbytné. Pokud chce uspět, musí mít vhodné panství pro své potomky. Díky nim rozšíří rod svůj vliv. Noví potomek se ale neobjeví jen tak. Musí přijít ze svazku manželského. Nezáleží až tak na tom, pod jakým nátlakem byl sňatek uzavřen.

Hra svým nastavením slibuje nejrůznější humorné situace. Potomek totiž přebírá "genetickou" výbavu svých rodičů. Každá postava má tři vlastnosti z celkem devíti možných. Každý rod chce mít silné a úspěšné potomky, kteří dokáží ubránit rodové državy, ale také je rozšiřovat. Může se stát, že se vlastnosti narozeného potomka nenamíchají v nejvhodnějším poměru a výsledkem bude mírná nebo i větší degenerace.

Ve hře zvítězí ten, kdo má na konci hry nejvíce vítězných bodů. Ty hráči získávají na konci každého kola za splnění aktuálního úkolu (odkrývají se 4 kola dopředu). Celkem se hraje na 12 kol.

Hra je určena především náročnějším hráčům od 12 let, ale měli by si ji zahrát i zkušenější hráči rodinných her. Délka jedné partie je okolo 90 minut.

Patronem hry se stal Martin J. Tunský, potomek rodiny Thun-Hohensteinů. Pokud se chystáte do Essenu, můžete se s ním setkat a nechat si hru podepsat na stánku Jirasgames. Mimo jiné sbírá hrací karty s historickou tématikou a je milovníkem deskových her. Osobně se také zúčastní slavnostního uvedení hry na český trh, které se uskuteční 28. října v Thunovském paláci v Praze (dnes sídlo Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR). Všichni příznivci her jsou srdečně zváni.

Odkazy: 
Související články: 

Zadrní strana krabice.

***

Žádné komentáře: