Novinka: Ostrov aneb útěk z Atlantidy

Blackfire připravil další herní novinku. Tentokrát se jedná o rodinnou hru Survive: Escape from Atlantis!, která se v češtině jmenuje Ostrov. Hráči se snaží zachránit své lidi z ostrova Atlantida, který se potápí a který může být každou chvíli zničen výbuchem vulkánu. Moře je však plné nástrah, takže se to nemusí každému podařit. Hra je určena pro 2–4 hráče od 8 let. 

Každý hráč má v této hře zachránit svou skupinu dobrodruhů. Z potápějícího se ostrova je může odvézt lodí nebo je nechá plavat. Z hlubin moře na ně však může zaútočit žralok či mořský had. Loď může rozbít velryba. Za každého zachráněného se jim započítá určitý počet bodů. Ty na konci hry určí vítěze. Jedna partie trvá okolo hodiny.

Původně hra vyšla již v roce 1982. Hráči ji znovu objevili předloni v Essenu, a to díky novému vydání, které zkombinovalo hry Survive a Escape from Atlantis.

Nespleťte si ji s jinými hrami podobného jména a zaměření. Například Zakázaný ostrov je kooperativní hra, ve které hráči hledají starobylé artefakty a chtějí je odnést dříve než je ostrov zatopen vodou. Ve hře Atlantis od Piatniku hráči také prchají z potápějícího se ostrova, ale "běží po cestě" a snaží se zachránit co nejvíce cenností.

Survive: Escape from Atlantis
v Essenu 2010.
Odkazy:
Související články:
***

Žádné komentáře: