Tip: Zahrajte si na zahradě Kubb

Počasí je poslední dobou poněkud proměnlivé, ale to vás jistě neodradí od toho, abyste vyrazili ven. Pokud hledáte hru, kterou byste si mohli zahrát na zahradě či v parku, pak byste měli vyzkoušet Kubb. Je to příjemná hra pro každého, ve které prověříte trochu šikovnost, něco taktiky a týmového ducha. Dva týmy totiž hrají proti sobě a usilují o to, aby jako první porazili krále. Pomocí házecích kolíků ale nejdříve musí porazit všechny stojící kubby. 

Hra Kubb má kořeny na ostrově Gotland, kde ji hráli již tamní Vikingové. Nyní patří mezi tradiční švédské hry. Hrají ji lidé bez rozdílu věku, pohlaví či velikosti. Velice dobře si zahrajete v malém i větším počtu hráčů. Pravidla jsou jednoduchá, takže je nováčkům vysvětlíte za pár minut.

K tomu, abyste si Kubb zahráli, budete potřebovat herní sadu a prostor 5 x 8 metrů. Pomocí kolíků vyznačíte obdélník, na kratší strany umístíte po pěti kubbech (což jsou menší dřevěné hranoly) a doprostřed postavíte krále (největší hranol s korunkou). Hra spočívá v házení kolíků na soupeřovy kubby. Snažíte se je shodit, abyste získali nad soupeřem výhodu.

Hra končí, když je poražen král. Může se to stát úmyslně nebo omylem. Tým, který krále shodil, zvítězí v případě, že na soupeřově polovině již nestojí žádný kubb. Jinak prohrává.

Hra má dynamiku a nepostrádá napětí v podobě zvratů. Díky tomu je i divácky atraktivní. Hru koupíte ve specializovaných obchodech a v e-shopech.

Odkazy:
Chcete si hru Kubb koupit?
Bex Sport Kubb original s červeným králem lze pořídit v e-shopech za cenu od (Zdroj: Heureka.cz)
Porovnat ceny >>

***

Žádné komentáře: