Novinka: Pán prstenů jako karetní hra

Pán prstenů již získal nejrůznější herní podobu. Tentokrát se nám dostává do rukou jako kooperativní karetní hra pro dva hráče od Fantasy Flight Games. Zahrajete si ji také sami v sólové hře. Nyní hra vyšla i v češtině. Prozatím jen základní sada. Hra patří mezi LCG (Live Card Game). Měly by tedy vycházet i další doplňující balíčky s novými dobrodružstvími.

Ukázka karty hrdiny.
Tato hra je určena dvojici hráčů, kteří společně čelí různým dobrodružstvím podle vybraného scénáře. Zahrát si ji však můžete i sami. Hráči vedou hrdiny, aby plnili nebezpečné úkoly a čelili temným silám, které chtějí ovládnout Středozemi. K dispozici mají čtyři připravené herní balíčky. Každý z nich využívá jiný druh vlivu (vůdcovství, učení, mysl, taktika). Hráči si ale mohou sestavit i balíček vlastní.

Základní sada obsahuje tři dobrodružství, kterými hráči mohou postupně projít. Jejich obtížnost je různá: Průchod skrz Temný hvozd je nejlehčí, Cesta podél řeky Anduina obtížnější a Únik z Dol Guldur nejtěžší.

Další dobrodružství, která vás zavedou do nejrůznějších koutů Středozemě, jsou prozatím k dispozici pouze v angličtině a pořídíte je ve specializovaných obchodech. O jejich českém vydání se v současnosti jedná. Blackfire zatím nepotvrdil, ale na svých stránkách uvádí: "V dalších rozšířeních této karetní hry najdete nové karty a úkoly. Budete si tak moci upravovat tuto základní sadu nebo vytvářet vlastní originální balíčky karet a zažívat tak nová a nová dobrodružství!"

Se základní sadou si hru můžete dobře vyzkoušet. Bylo by však fajn, kdyby nezůstalo jen u základu (ne každý chce hrát karetní hry v angličtině).

Představení hry s českým dabingem:



Zdroj: Novinky na www.blackfire.cz

Chcete si hru koupit?

Pán Prstenů v češtině lze pořídit v e-shopech za cenu od (Zdroj: Heureka.cz)
Porovnat ceny >>


***

Žádné komentáře: