Akce: Deskohraní začíná v sobotu 6.10.

Již příští týden zaplní prostory Tyršova domu v Praze na Újezdě příznivci deskových her. V sobotu 6. října totiž začne 12. ročník Deskohraní, což je mezinárodní festival her. Je to velký herní svátek a příležitost pro zkušené hráče, ale i širokou veřejnost. Tuto akci byste si neměli nechat ujít. Potrvá do neděle 14. října, otevřeno je denně od 9 do 22 hodin, poslední den do 18 hodin.

Přijít může opravdu každý. Všichni se mohou zúčastnit turnajů v nejrůznějších hrách, od Carcassonne a Osadníků z Katanu po Scrabble. Velkým lákadlem je však tradičně Ludotéka – herna, ve které vás zkušení hermani naučí téměř jakoukoliv hru. Hry si zde můžete také zakoupit za festivalové ceny.


Letošní novinkou je, že se Deskohraní bude konat také v prostorách městské knihovny na Mariánském náměstí. Budou se zde konat některé turnaje. Rozšířená bude také Ludotéka o velkou aulu o víkendech. I při velkém zájmu tak najdete místo k hraní.

Deskohraní 2011.
Na festivalu budou jednotliví vydavatelé také prezentovat své novinky, například Albi řadu her V kostce, Dino Pictomanii, Grana Qubix, MindOK Záchranáře, REXhry Vládce Tokia. Budete mít ale příležitost vyzkoušet i řadu dalších letošních novinek, například Takenoko, Kronika panství, Andor, Mage Knight: desková hra, Doba kamenná: Stylově k cíli, Timeline.

Turnaje jsou určeny začátečníkům i zkušeným hráčům. Hned v sobotu 6. října se uskuteční Čtyřpohár – neoficiální mistrovství republiky čtyřčlenných týmů ve čtyřech hrách. Proběhnou zde finálové turnaje Dominion Tour a Carcassonne Tour, ale i Mistrovství ČR v Osadnících z Katanu. Nechybí ani dětské turnaje (pro juniory). Přehled všech turnajů najdete na stránkách Deskohraní, včetně přihlašovacího formuláře. Pokud se přihlásíte nyní (do 30. září), budete mít startovné s 20% slevou.

V rámci doprovodného programu se můžete těšit na rychlokurzy například her Agricola, Puerto Rico, Tadsch Mahal, Shogun

Rodiny s dětmi budou mít opět k dispozici dětský koutek. Školy se mohou s organizátory domluvit a přijít s dětmi zahrát si i zasoutěžit. Učitelé zde najdou koutek her vhodných pro výuku, který připravují jejich kolegové ze ZŠ Kodaňská.

Při zahájení Deskohraní budou vyhlášeny nominace na Hru roku, kterou uděluje česká Akademie her. Vítěznou hru se dozvíme v závěru festivalu.

Kromě nových her na stáncích MindOK, Albi, Planety her a Jirasgames si budete moci vybírat hry v bazaru. Můžete zde také nabídnout své hry, které vám již doma jen zabírají místo. Pokud máte zájem starší hru prodat, napište na info@deskohrani.cz

Vstupné je letos 70 Kč, zvýhodněné 50 Kč, děti 30 Kč. V pondělí, úterý a ve středu bude vstup zdarma. Přijít můžete kdykoliv a bez přihlašování.

Odkazy:
Související články:
***

Žádné komentáře: