Chystá se: Studená válka 1945–1989

Na přelomu září a října vyjde jedna z nejlepších moderních her vůbec. MindOK připravil hru Twilight Struggle kompletně v češtině pod názvem Studená válka. Hráči představují světové mocnosti USA a SSSR, které ve druhé polovině 20. století určovali osud světa. Kdo získá převahu? Budou se dějiny ubírat jiným směrem? Mimo jiné rozhodují o tom, zda dojde k jaderné válce. Hru ocení především náročnější hráči a všichni, kdo se trochu zajímají o moderní dějiny. Je na co se těšit.


Twilight Struggle/Studená válka je hra pro dva hráče. Na velké mapě světa hráči soupeří o vliv v klíčových zemích, uzavírají spojenectví a snaží se udržet kontrolu pro svou velmoc. Hra je založena na používání karet. Karty zahrnují širokou škálu událostí od arabsko-izraelských válek, přes kubánskou raketovou krizi, válku ve Vietnamu a mírové hnutí v USA, po rok 1989.

Herní plán deluxe edice, 2009.
Hru je možné zařadit mezi středně obtížné hry, takže si ji dobře zahrají i méně zkušení hráči, kteří si chtějí užít atmosféru studené války. České vydání je velký počin, protože hra obsahuje velké množství karet s textem. Tato výborná hra tak bude dostupná širokému okruhu zájemců.

Hra poprvé vyšla v roce 2005 a následovalo několik reprintů včetně deluxe verze (s upravenou mapou a kartami). Získala řadu ocenění a dlouhodobě vévodí žebříčku na herním portálu BoardGameGeek. V roce 2006 se stala vítěznou hrou Golden Geek Best 2-Player Board Game a Golden Geek Best Wargame, a také International Gamers Awards – General Strategy 2-players a International Gamers Awards – Historical Simulation.

Odkazy:
Související články:
***

Žádné komentáře: