Novinka: Party hra Pictomania

S menším zpožděním přichází české vydání další hry Vládi Chvátila. Dino vydalo Pictomanii. Je to jednoduchá party hra, ve které kreslíte zadané slovo a zároveň hádáte, co nakreslili ostatní hráči.  Pictomania je určena 3–6 hráčům. Zahrajete si ji dobře i s dětmi od 9 let, ale užijí si ji i dospělí.

Pictomanii vydalo loni CGE a představilo ji loni v Essenu. Německé vydání, které připravilo vydavatelství Pegasus Spiele, tam bylo také. Hra již zaznamenala první úspěch, je mezi doporučenými hrami v rámci herního ocenění Spiel des Jahres 2012.

Herní materiál.
V každém kole si hráči tajně vylosují slovo, které budou znázorňovat kresbou. Všechna slova pro dané kolo jsou hráčům známá. Ukazuje je šest karet, které obsahují po sedmi slovech. Každá karta uvádí slova z určité oblasti: například pohádkové bytosti, zelenina, zvířata. Kartičky jsou rozděleny do čtyř skupin podle obtížnosti od konkrétních pojmů po abstraktní.

Po odstartování všichni začnou kreslit své slovo. Zároveň se snaží uhodnout, co kreslí ostatní, protože body obdrží za správný tip podle pořadí. Obrázek se snažíte nakreslit tak, aby ho poznalo co nejvíce hráčů, jinak si odečtete body, které jste ostatním nerozdali. Každá karta znázorňuje dalších šest slov s podobným významem, takže musíte zvážit každý detail vaší kresby, aby ji ostatní poznali.

Prezentace Pictomanie v Essenu 2011.
Hra originálním způsobem spojila kreslení s hádáním. Je rychlá a vtipná. Výtvarné nadání není podmínkou, naopak. Hra vás bude bavit právě tím, jak danou věc/pojem vystihnete rychlou, a třeba i nedokonalou kresbou. Doporučuji vyzkoušet.

Odkazy:
Související články:

Chcete si hru koupit?


Rappa Pictomania lze pořídit v e-shopech za cenu od (Zdroj: Heureka.cz)
Porovnat ceny >>

***

Žádné komentáře: