Deskohraní je v plném proudu

Deskohraní se velmi pěkně rozjelo. Pokud jste to ještě nestihli, zbývají ještě tři dny na to, abyste si zašli do Tyršova domu v Praze a zažili jeho atmosféru. Máte jedinečnou příležitost zahrát si novinky jako Mondo, Údolí králů, 7 divů světa.

Můžete si také vyzkoušet nové hry, které budou mít svou premiéru v Essenu. Dnes měla křest hra Infarkt, kterou vydává Česká deskoherní společnost (CBG). V pátek a v sobotu bude k dispozici nová hra Vladimíra Suchého Dědictví, kterou připravuje CGE. V sobotu od 10 hodin ji představí sám autor. A je toho daleko víc.

Na Deskohraní byl také otevřen velký bazar her. Můžete přinést a nabídnout hry, které vám doma přebývají. Především si můžete koupit hry, které již nejsou běžně k sehnání.

Nové hry za festivalové ceny najdete na stáncích MindOK, Albi, REXhry a obchůdku Paluby.

Proběhne ještě řada turnajů, například mistrovství ČR v Agricole a Carcassonne, hlavní turnaj v Dixitu, Bang maratón, mezinárodní  mistrovství ČR ve Strategu. Již je znám vítěz Dominion Tour, stal se jím Jan Vaněček, který pojede na mistrovství světa v Dominionu do Essenu.

Na programu jsou také rychlokurzy: hráči válečných her z Finska vás zasvětí do her o husitských válkách, dále se seznámíte s hrou Kiumbové, Infarkt, Dědictví, Agricola, Cashflow, Mahjong, Go. 

V sobotu se můžete zúčastnit oslavy 10. výročí v Carcassonne nebo fóra autorů her. 

Pro všechny je otevřena je celá Ludotéka. Pokud by byly obsazeny stoly v hlavním sále, najdou se další volné v dalších prostorách, takže si zahraje každý, kdo přijde.

Odkazy:
Související články:
***

Žádné komentáře: