Veletrh v Essenu dnes otevřel své brány

Do Essenu v říjnu míří příznivci moderních her z celého světa, aby se podívali na nové hry a vybrali si ty nejlepší. Tento herní svátek začal právě dnes. Jaké jsou první dojmy? Návštěvníků je zatím tak akorát, takže každý najde místo, aby si zahrál. A je z čeho vybírat. Na své si přijdou příznivci rodinných, strategických i dětských her.

Zatím se seznamujeme s tím, jaké nové hry zde jsou skutečně k dispozici. Na první výsledky testování a pátrání se můžete těšit zítra. Jak to bývá, ne vše se podařilo přivézt. Například dlouho slibované nové vydání hry Wallenstein bude později.

S několika postřehy se můžeme podělit již dnes. Potěšijící je, že se neztrácejí české hry a stánky. Letos zabírají větší plochu než loni a i her je více. Kromě tradičních vystavovatelů CBG (s hrou Infarkt) a CGE (Dungeon Petz, Last Will, Pictomania) zde jsou Stragoo games se závody na ploché dráze Speedway a hrou Klondike 1896, Jiras Games se Space Bastards, Altar s Dornem a najdete zde i prezentaci hry Arrivée. 

Oproti loňskému roku je veletrh na první pohled pestřejší, zabírá větší plochu a nabízí návštěvníkům celou řadu nových vystavovatelů z řad menších firem. Lidí je naopak méně, ale to je dáno tím, že loni byl v Německu svátek.

Příznivci hry 7 Wonders si za drobný příspěvek dostávají minirozšíření s novým divem světa Ostrov Katan. Minirozšíření Tunnels ke hře Small World dostanete zdarma. Za drobný příspěvek dostanete i novou kartu do Funkenschlagu. Kdo má rád Asaru a jejího autora Wolfganga Kramera, ten si u stánku spielboxu pořídí nový Almanach (obrží také nové minirozšíření Die Gaben des Kalifen). To je stručná ukázka toho, že Essen není jen o nových velkých hrách, ale i dalších herních doplňcích.


Několik obrázků z prvního dne

Stoly u Queen Games jsou obsazeny.

Jiří Mikoláš je spokojen, jeho Space Bastards mají úspěch.

Na stánku CBG je stále plno.

Zájem je o hry CGE velký.

Stragoo games - nový český stánek.

Fragor Games mají stánek vždy nápaditý ve stylu své nové hry.
Arivée

Žádné komentáře: