Novinka: Star Wars: Rebelie

Blackfire si pro nás připravil další lahůdku v podobě nové velkolepé hry Star Wars: Rebelie, kterou vydal v češtině. Tato hra z dílny FFG, jejímž autorem je Corey Konieczka, je určena pro dva hráče, ale můžete si ji zahrát až ve čtyřech. Vždy proti sobě stojí Aliancí rebelů a Galaktickým impériem. Rebelie je aktuálně nejvýpravnější a nejdražší česky vydanou hrou. Slibuje epický zážitek, který umocňuje velké množství detailních miniatur pozemních jednotek i vesmírných lodí včetně Hvězdy smrti.

Hra je určena pro náročné hráče a osloví nejen fanoušky Star Wars.

Hra Star Wars: Rebelie je asymetrická, každá z frakcí má jiné podmínky a cíle. Impérium vládne mnoha soustavám galaxie a může snadno postavit hrozivé válečné zbraně. Rebelové nejsou tak početní, takže musí spoléhat na lsti a diplomacii. Jen s dostatečnou podporou v galaxii dokáží svrhnout impérium. Pomáhá jim v tom plnění úkolů. Impérium ale potlačuje ohniska povstání a pátrá po tajné základně rebelů. Zvítězí, když základnu rebelů vypátrá a dobude.



Velitelé mají ve hře důležitou roli. Hráči s jejich pomocí plní mise nebo je použije k přesunu jednotek či k obraně před soupeřovými misemi. Na začátku hry má každý k dispozici čtyři velitele. Další pak získává v průběhu hry. Velitelé se liší svými dovednostmi a podle nich se hodí k plnění různých misí. Čím více symbolů potřebné dovednosti velitel má, tím je pravděpodobnější, že v dané misi uspěje. Ovlivní počet kostek, které rozhodnou o úspěchu.



Pokud máte rádi tematické hry se silnou atmosférou, pak by vám hra Star Wars: Rebelie neměla uniknout.

Odkazy:


***

Žádné komentáře: