Novinka: Leo musí ke kadeřníkovi

Albi připravilo novou rodinnou hru Leo musí ke kadeřníkovi. Je to kooperativní hra pro 2–5 hráčů od 6 let, kterou si zahrajete do 30 minut. Nejlépe si ji užijete při společném hraní s dětmi. Úkolem hráčů je dovést lvíčka Lea ke kadeřníkovi dříve, než bude mít večer zavřeno. Když se jim to podaří, společně zvítězí.

Pravidla hry jsou jednoduchá, takže ji rozložíte a můžete začít hrát. Nejprve z kartiček džungle připravíte cestu od Leova pelíšku do Bonobova salónu a každému rozdáte karty, které budou sloužit k pohybu Lea. Číslo na kartě vám určí, o kolik políček se Leo posune. Porovnáním barvy zahrané karty s barvou pozadí zvířátka, které Leo potkal, poznáte, zda ho a na jak dlouho zvířátko zdrželo. Čas se totiž posouvá jen v případě, že se barvy liší


Když uběhne celý den, ručička hodin se vrátí na 8. hodinu, musí se Leo vrátit domů a začít znovu. Nyní již ale hráči ví, koho a kde může potkat, a mohou si připravit ty správné karty. Mohou si také vzájemně radit. Pokud ale Lea ke kadeřníkovi nedovedou ani do konce pátého dne, prohrají.

Jedná se o jednoduchou paměťovou hru pro rodiny s dětmi. S vaší pomocí ji zvládnou i předškoláci. Děti na prvním stupni ji pak zvládnou sami. Stačí, když rozpoznají čísla do pěti. Při mírné úpravě pravidel můžete hru o něco zjednodušit nebo naopak ztížit. Hra je graficky velmi pěkně zpracovaná, takže se bude dětem líbit.

Hra Leo vyšla letos a již se dočkala ocenění. Získala nominaci na cenu Kinderspiele Preis v Německu (dětská hra roku) a patří mezi doporučené dětské hry (Spiele Hit) v Rakousku.



Odkazy:


***

Žádné komentáře: