Výsledky ankety 26: Co by podpořilo rozšíření deskovek

Moderní společenské hry se u nás zabydlují. Je to vidět na rozšiřující se nabídce her i v jiných než specializovaných obchodech. Stále více lidí různého věku objevuje, že tu jsou i jiné hry než Člověče, nezlob se, šachy, dáma, případně Dostihy a sázky. V poslední anketě jste mohli odpovědět na otázku: Co by podle vás především podpořilo větší rozšíření moderních deskovek? Celkem se sešlo 87 odpovědí. Většinový názor je, že by většímu rozšíření pomohlo, kdyby byly hry levnější, případně více cenových akcí (37 %). Druhou možností pak je podpořit dostupnost her ve školách, v družinách, školních klubech (24 %).

Podrobné výsledky ankety:

  • 33 (37%) – nižší cena her, více cenových akcí
  • 21 (24%) – hry ve školách, v družinách, školních klubech
  • 11 (12%) – více herních akcí pro širokou veřejnost
  • 11 (12%) – širší síť obchodů prodávajících deskovky – lepší dostupnost
  • 8 (9%) – tištěný specializovaný časopis věnující se hrám
  • 3 (3%) – více informací o hrách na herních webech
  • 0 (0%) – web zprostředkující setkání zájemců o hry
Nová anketa:
Tentokrát se podíváme na hry vydané u nás a v češtině v posledním roce (zhruba od podzimu 2008 do října 2009). Hlasovat můžete o to, která z vybraných her je podle vás nejlepší. Otázka zní: Kterou hru vydanou česky v posledním roce považujete za nejlepší?



Související články:
***

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

Nejsem si jistý, jestli by ta cena měla nějakou roli. Ono už takhle co vím, tak ty deskovky jsou v podstatě na hraně toho, jestli se vyplatí. Náklady se dělají nízké a v rámci konkurence se tlačí dolů na cenu. Já osobně bych využil, kdyby se dělaly třeba některé vylepšené reedice starých klasik. Třeba Dostihy a sázky. Pamatuji si, že jako teenageři jsme si je vylepšily o to, že se tam nakupovalo i jezdecké oblečení jako jezdecké košile a tak dále. :)