Albi představilo své jarní novinky

Na letošní jaro si Albi připravilo nebývalou záplavu novinek. Hry se budou postupně objevovat. Již nyní je k dispozici rodinná hra Nalož a jeď, která vám svým tématem připomene slavný český film Kulový blesk. Hra je určena 2-6 hráčům, má jednoduchá pravila a herní dobu okolo půl hodiny. Úkolem hráčů je rychle a efektivně naložit stěhovací auto "věcmi" rozličných tvarů.




Na 1. května Albi chystá další rodinnou hru - Keltis. Jak už jsem psal, hra loni získala ocenění Spiel des Jahres. Pěkné zpracování hry osloví ty, kdo si chtějí zahrát jednodušší hru. Svým principem vychází z karetních Ztracených měst. Knizia hru přepracoval do podoby pro 2-4 hráče. Pokud jste si oblíbili znalostí hru Česko: otázky a odpovědi, pak se dočkáte rozšíření Česko na cesty, které přináší 100 nových karet se 600 otázkami. Jeho výhodou také je, že vám poslouží rovněž jako cestovní hra Česko.

Během května připlují Námořníci, toto rozšíření Osadníků z Katanu tak bude opět k dostání (nové vydání bude s plastovými figurkami). Rozšíření se dočkají také milovníci karet hry Bang!. Vyjde Bang! Fistful, které přináší 14 nových a dalších 5 bonusových karet, mezi kterými nechybí například postava Santa Clause.

Pravděpodobně až v červnu nebo během léta se dočkáme dlouho očekávané karetní hry Dominion, která se během krátké doby dostala do první desítky na BoardGame Geeku. Dalšími připravovanými novinkami jsou Ubongo na cesty a Ubongo Duel (jednodušší verze hry Ubongo pro 1-4 hráče a speciální verze hry pro 2 hráče, Všechny vlajky světa (vědomostní hra, kterou si můžete zahrát i v týmech), rozšíření ke hře Vysoké napětí (nové mapy Korea/China a Itálie/Francie a Nové elektrárny).

Odkazy:

  • Albi - webové stránky o společenských hrách
Související články:
***

3 komentáře:

filip řekl(a)...

Bang: Fistful už je v té plastové střele, že? takže teď to konečně vydají samostatně, super... :)

PR články zdarma řekl(a)...

Hledám někoho, kdo nakupuje a dováží hry od francouzských Istari a byl by ochotný prokázat službičku.
Mám u nich objednanou hru, ale jsou totálně neschopný mě ji poslat do České Republiky. Poslali ji dvakrát, a pokaždé se jim vrátila. Nejsou schopný řešit proč se vrátila, nejsou schopný to poslat jinak než po své La Poste.
Řeším to snimi už přes rok, teď mě poslali někam že to nebudou řešit a vrátí mě peníze.

Netušíte na koho se obrátit, kdo odnich třeba odebírá hry a byl by tak ochotný mě hru do ČR dopravit se svoji zásilkou?

Jde o speciální edici Cayluse, takže jiná možnost než u nich není :-((

Anonymní řekl(a)...

Střela není plastová, ale plechová :)