Akce: Deskohraní se blíží

Deskohraní – mezinárodní festival her začíná za tři týdny, v sobotu 4. října. Již tradičním místem konání je Tyršův dům v Praze. Je to jedinečná příležitost vyzkoušet nové i ty dříve vydané deskové a karetní hry či poměřit své duševní síly na turnaji. Přihlašování do turnajů již pár týdnů běží. Pokud se přihlásíte do 20. září obdržíte slevu na startovné.

Otevřeno bude každý den od 9 do 22 hodin, a to až do neděle 12. října (kdy je konec v 18 hodin). Pokud ještě nemáte Deskohraní zaznamenané v kalendáři, je nejvyšší čas tak učinit. Vždy zde objevíte něco nového, co za to stojí.

Deskohraní je určeno široké veřejnosti, všem hravým lidem bez rozdílu věku. Můžete přijít s kamarády, vzít děti nebo se zastavit i sami. Kromě velké herny, kde bude k dispozici na 480 různých her k vyzkoušení, či turnajů, připravují organizátoři také doprovodný program. Nebude chybět dětská ludotéka s hrami a hlavolamy pro děti i jednoduchými turnájky, ale i odpočinkovou zónou s malováním a hračkami. Rodiče jistě ocení možnost hlídání.

Ludotéka na Deskohraní 2013.
Nebudou chybět rychlokurzy vybraných her (převážně novinek), kde vám zkušení demonstrátoři hru představí a naučí. Můžete se s hrou seznámit hlouběji a poznat různé fígle a triky. Předem se nemusíte hlásit a zúčastnit se může každý. Připraveny budou také semináře a prezentace novinek (například Albi, MindOK).

Rychlokurzy: Istanbul, Malacca, Minutová říše, Mnoho monster, Pět okurek, Summoner Wars, Enigma, Farmáři, Chodí pešek okolo, Bang! Kostková hra, Caverna, Port Royal, Burgundské hrady, Carrom, Time´s Up, Tři malá prasátka, Superfarmář.

Turnaje v hrách (příklady): Čtyřpohár (čtyři hry a čtyřčlenná družstva), Osadníci z Katanu, Dominion, Carcassonne, Carrom, Dixit, 7 divů světa, Malacca, Istanbul, Othello, Go, Duch.

Na Deskohraní si budete hry moci nejen vyzkoušet, ale i zakoupit za festivalové ceny.

Odkazy:
  • Deskohraní – oficiální stránky s podrobnostmi o celé akci a programu
Související články:
***

Žádné komentáře: