Novinka: Tókaidó aneb zenové putování

Jedna z velmi očekávaných her tohoto roku právě vychází v češtině. Je to Tókaidó, které připravil MindOK a které si během několika dní budete moci pořídit, protože právě míří do obchodů. Tókaidó je o atmosféře, o zážitcích při putování po cestě Japonskem z Kjóta do Eda, o setkávání. Hra je určena pro 2–5 hráčů od 8 let. Více si ji užijete ve větším počtu hráčů.

Tókaidó vás rozhodně zaujme svou čistou grafikou, hra je prostě krásně provedená do posledního detailu. Hru doporučuji především pro rodinné hraní či skupinu přátel, kteří si chtějí užít jednoduchou a svěží hru. Neočekávejte akci ani náročnou strategii, ale pohodovou hru, ve které si hráči neškodí.

Cílem hry je, abyste se během cesty co nejvíce obohatili o nejrůznější zážitky a dojmy. Sbíráte předměty, malujete obrazy krajiny, ochutnáváte různá jídla, setkáváte se se zajímavými lidmi. Každý takový zážitek se vám oboduje. Kdo má na konci hry nejvíce bodů, zvítězí. Každé místo, kterým hráči prochází, může navštívit jen jeden či dva hráči, takže musíte dobře vážit, kde se zastavíte. Hráči se nestřídají v daném pořadí, ale na tahu je vždy hráč, jehož figurka je na posledním místě. Všichni se sejdou jen v hostinci.

Hru určitě doporučuji vaší pozornosti. 

Odkazy:
Související články:
Chcete si hru Tókaidó koupit?

Tokaido lze pořídit v e-shopech za cenu od (Zdroj: Heureka.cz)
Porovnat ceny >>

***

Žádné komentáře: