Novinka: ReACTion je zábavná párty hra

ReACTion obohatila nabídku párty her již před několika měsíci, stojí však za to, podívat se na ni blíže. Je jednoduchá, rychlá, zábavná a všichni jsou neustále zapojeni do hry. Určena je pro 3–8 hráčů. Hra ReACTion prověří nejen vaše reakce, ale i postřeh a soustředění se na neustále se proměňující hru. Vaším úkolem je přistihnout spoluhráče při porušení pravidel dříve, než oni přistihnou vás. České vydání připravil Piatnik.

Hra ReACTion je svým způsobem závodní hra. Hráč, jehož figurka se dostane do cíle jako první, zvítězí ve hře. K cíli se posunete o dvě políčka, pokud přistihnete spoluhráče při porušení pravidel. V případě, že jste pravidla porušili vy, za trest se o jedno políčko  vracíte. Vracíte se také tehdy, když jste stiskli klakson neoprávněně. Spustit klakson může kdokoliv, nezáleží na pořadí ve hře.

Samotná hra probíhá tak, že ve svém tahu zvolíte jednu kartu, kterou máte v ruce, položíte ji na hrací desku a přečtete nahlas nový příkaz. Ve hře jsou tři typy karet: 1. aktéři (určuje, na koho se příkaz vztahuje), 2. akce (co má daný aktér dělat/říkat za určitých podmínek), 3. karty jen-pro-tebe (příkaz se vztahuje na určitého hráče).

Příklad: Karta aktéra říká: "Hráč, který má na ruce hodinky" a pod ní ležící karta akce uvádí: "musí po každé své promluvě rázně říci: A myslím to vážně!" Všichni hráči, kteří mají na ruce hodinky, musí na závěr říci "A myslím to vážně!", kdykoliv promluví. Jinak se dopustí chyby a kdokoliv může spustit klakson.

Pravidla se ve hře neustále mění, někteří hráči musí plnit i několik úkolů najednou, je proto potřeba si neustále dávat pozor. Plnění úkolů není složité, ale v zápalu hry se lehce zapomene, že musíte říci "To je smůla" kdykoliv někdo stiskne klakson. Díky tomu nastává řada humorných situací. V dobré partě se budete skvěle bavit. Doporučuji vyzkoušet.

Doporučený věk je 12 let, ale dobře si zahrajete i s mladšími dětmi.

Chcete si hru koupit?

Piatnik Reaction lze pořídit v e-shopech za cenu od (Zdroj: Heureka.cz)
Porovnat ceny >>


***

Žádné komentáře: