Novinka: Evoluce aneb O původu druhů

V češtině vyšla Evoluce: O původu druhů. Vydala ji společnost Pexi. Je to karetní hra pro 2–4 hráče. Při použití dvou herních sad si můžete zahrát až v 8 hráčích. Během hry vám rukama projde evoluce a zrodí se různé živočišné druhy. Z živočichů, které stvoříte, přežijí jen silní a připravení. Ti se dočkají konce hry a pomohou vám k vítězství.

Aktualizováno 1. srpna 2014.

Vaším úkolem ve hře je stvořit takové živočichy, kteří se dožijí konce hry. Za ně získáte body, které rozhodnou o vítězství. Na začátku jsou vaši živočichové bezbranní. Postupně získávají vlastnosti, které jim pomáhají v boji o potravu a přežití. Mohou se stát masožravci, získat maskování, schopnost plavat či vzájemně komunikovat. Užitečná je tuková tkáň, protože dovoluje uložit jídlo do dalších kol. Zato parazit vás nutí získat více jídla.

Na začátku hry má každý šest karet. Rubová strana s obrázkem ještěrky představuje živočicha. Lícová strana pak přináší různé vlastnosti. Každé kolo se skládá z několika fází. Ve fázi vývoje vykládáte karty, nové živočichy a k nim vlastnosti. V další fázi se určí, kolik potravy bude v daném kole k dispozici a následuje krmení. V poslední fázi vyhynou všichni vaši živočichové, které jste nenakrmili.

Hra je doporučena od 12 let, zahrajete si ji ale i s dětmi od 10 let. Pravidla nejsou složitá. Jedna partie trvá zhruba 30–60 minut.

Autorem hry je ruský biolog Dmitry Knorr. Hravou formou vás uvádí do principů evoluce a přirozeného výběru.

Český vydavatel hry, firma Pexi, připravuje také dvě rozšíření hry rozšíření:
Evolution: Continents a Evolution: Time to Fly. Prvního (a možná obou) bychom se mohli dočkal během ledna či února 2015.

Odkazy:
Chcete si hru Evoluce koupit?

Pexi Evoluce - o původu druhů lze pořídit v e-shopech za cenu od (Zdroj: Heureka.cz)
Porovnat ceny >>

***

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

Až na to, že hra trvá trochu déle než uvedených 30-60 min. je to vážně zábavný i napínavý "kousek". Věková skupina od 12 let odpovídá...