Chystá se: Istanbul vám otevře svůj bazar

Albi připravuje strategickou hru Istanbul, která je určena pro 2–5 hráčů od 10 let. Jejím autorem je Rüdiger Dorn. Hra vás zavede, jak název napovídá, do města Istanbul, konkrétně do čtvrti s bazarem. Budete představovat kupce, kteří se svými pomocníky nakupují a prodávají zboží, a především si obstarávají rubíny. Zvítězí totiž ten, kdo získá určité množství rubínů jako první.

Herní plán je modulární, a díky tomu variabilní. Jednotlivé části představují určitá místa v bazaru. Zde mohou hráči vykonávat akce. Po herním plánu se pohybuje váš kupec společně s pomocníky. Přitom pomocníky zanechává na různých místech, aby na nich plnili úkoly (nakupovali zboží, prodávali ho, vysvobodili člena rodiny z policejní stanice, navštívili mešitu, zastavili se v čajovně). Následně je musí zase vyzvedávat, aby mohli vykonávat další úkoly. Hráči musí dobře plánovat své jednotlivé kroky, aby využívali akce co nejefektivněji.

Jednu partii si zahrajete do hodiny. Na pravidla není hra složitá, takže bude přístupná i širšímu publiku. Náročnější hráči ocení varianty pro zkušenější hráče.

Istanbul je jednou ze tří her nominovaných na cenu německé kritiky Spiel des Jahres. České vydání by mělo být k dispozici v září.

Odkazy:
Související články:
***

Žádné komentáře: