Chystá se: Samurajský meč jako nástupce Bangu

Albi připravuje novou karetní hru, jejíž systém vychází ze známého a populárního Bangu. Bude se jmenovat Samurajský meč a zahrajete si ji ve 3–7 hráčích. Zasazena je do středověkého Japonska, kdy samurajové chránili svého vládce Shoguna. Stejně jako v Bangu jsou ve hře skryté postavy, některé mechanismy se ale liší. Ve výsledku se jedná o samostatnou hru. Výraznou změnou je, že nikdo nevypadává. O vítězství či prohře rozhodují body cti.

Autorem hry je Emiliano Sciarra, který vytvořil Bang! Původní název hry je Samurai Sword. Hráči se s ní mohli seznámit například loni na tradičním veletrhu her v Essenu. České vydání by mělo být k dispozici v listopadu, takže si ji budete moci užít za dlouhých zimních večerů, třeba na horách.

Samurai Sword v Essenu 2012.
Hráči se ve hře rozdělí na tři týmy, jejichž cílem je získat co nejvíce bodů cti nebo zůstat jediný mezi poraženými. Jeden tým tvoří Šógun a samurajové, další dva až tři nindžové, rónin pak hraje sám za sebe. Role tedy odpovídají těm v Bangu (šerif a jeho zástupci, banditi, odpadlík).

Každá postava ve hře má svou odolnost proti zranění. Pokud se dostane na nulu, tak neumírá, jako je tomu v Bangu, ale ztrácí bod cti a až do následujícího tahu se stává neškodnou (nemůže být napadena a nepočítá se do vzdálenosti pro útok). Hra končí, když některý hráč ztratí poslední bod cti.

Pokud chcete na někoho zaútočit, zahrajete kartu zbraně. Ta má svůj dosah a rozsah zranění, který způsobí při zásahu. Poté se odloží na odhazovací balíček, působí tedy jednorázově.

Těšit se můžete na novou dávku blufování, odhadování soupeřů, spolupráce. Bang! se stal u nás velmi populární hrou. Jeho westernové téma má u nás silné kořeny. Uvidíme, jak se bude líbit hra zasazená do exotického prostředí Japonska.

Odkazy:
Související články:
***

Žádné komentáře: