Novinka: Rozšíření k Záchranářům je k dispozici

Kooperativní hra Záchranáři: Boj s ohněm se dočkala hned dvou rozšíření najednou. První se jmenuje Velkoměsto, druhé pak 2. podlaží. Obě doplňují a zpestřují základní hru o nové herní plány, které představují další scénáře, a o některá nová pravidla. Pokud si rádi Záchranáře zahrajete, pak by vám rozšíření neměla uniknout. České vydání připravil MindOK.

2. podlaží
Dva nové herní plány představující dvoupodlažní budovy – vilu a hotel. Každé podlaží má vždy svůj herní plán, takže jedna budova se skládá ze dvou herních plánů. Přístup do 2. podlaží každé budovy umožňují schody v budově nebo přenosné skládací žebříky. Ohrožené osoby, nebezpečné látky ani nic jiného nelze vyhazovat z oken budovy ve 2. podlaží. Také hasiči nesmějí z oken vyskakovat ven nebo do nich šplhat zvenčí bez žebříku.

Velkoměsto
Toto rozšíření vám umožní zažít obtíže se zdoláváním požáru ve velkoměstské zástavbě. Obsahuje nové herní plány a nového specialistu – statika (umí zchladit rozžhavené konstrukce a podepřít poškozené stěny). Jeden herní plán představuje řadový bytový dům, jehož vlastností je omezený přístup k budově a z toho vyplývající obtíže při koordinaci prací záchranného týmu.

Druhý herní plán představuje výškovou kancelářskou budovu, v níž zdolávání požáru přináší specifické výzvy a obtíže. Přístup k požáru je možný jen speciálním požárním výtahem nebo po výsuvném hydraulickém žebříku osazeném na hasičském voze.

Pravidla obsahují také několik nových volitelných pravidel a různých scénářů. Většinu z nich můžete hrát na různých herních plánech.

Odkazy:
Související články:
***

Žádné komentáře: