Deskové hry patří mezi oblíbené rodinné aktivity

Jak trávíte čas se svými dětmi? Případně s dětmi, které vám svěří přátelé, příbuzní...? Podle průzkumu agentury IPSOS, jehož výsledky uveřejnila Mladá fronta DNES v úterý 27. srpna, jsou typickou rodinnou aktivitou pěší výlety. A hned v závěsu za nimi najdete deskové a společenské hry. Průzkum se zaměřil na rodiče dětí v mladším školním věku. Zde je několik konkrétních výsledků.

To jsou dobré zprávy hned v několika směrech. Výsledky ukazují, že velké procento rodičů věnuje aktivitám s dětmi denně alespoň hodinu. Zajímavé je, že zatímco matky preferují výlety, otcové dávají přednost sportovním aktivitám nebo společenským hrám. Potvrzuje to i moje vlastní zkušenost.

V konkurenci všech možných aktivit si výborně vedou deskové a společenské hry, které řadí mezi nejoblíbenější 28 % rodičů (pěší výlety 32 %, sportovní aktivity 27 %). Ve velkých městech vedou "pohybové" aktivity. Společenské hry jsou na prvním místě na venkově a v malých městech, kde je preferuje 40 % rodičů.

Hrajte si s dětmi, stojí to za to. Je z čeho vybírat, kvalitních moderních společenských her je již u nás dost. Zábavnou formou učíte děti hrát fér, podle pravidel, komunikovat, ale i přijímat prohru či vítězství, řešit úkoly, a tak dále. Důležitá je také společná aktivita, která baví všechny zúčastněné a při které děti vidí dospělé řešit běžné situace.

A jak je to u vás? Jaké společné aktivity s rodiči patřily ve vašem dětství k nejoblíbenějším? A co v současnosti? Které deskovky se vám při hraní s dětmi nejvíce osvědčily? Napište do komentáře vaše zkušenosti.


Související články:
***

Žádné komentáře: