Chystá se: CGE připravuje Tash-Kalar a balík rozšíření

Stalo se již tradicí, že CGE na podzim přichází s alespoň jednou novou hrou a nějakým tím rozšířením. Letos se můžeme těšit na novou hru Vládi Chvátila, která se bude jmenovat Tash-Kalar: Arena of Legends. Kromě toho se dočkáme rozšíření hned ke čtyřem velkým hrám: Galaxy Trucker, Dědictví, Příšerky z podzemí a Mayský kalendář. Hry CGE mají úspěch i zahraničí, takže vás nepřekvapí, že novinky jsou s napětím očekávány nejen u nás. Všechny novinky budou představeny v Essenu (v anglické verzi).

Aktualizace: České verze rozšíření her by mohly být k dispozici v listopadu. České vydání hry Tash-Kalar připravují ve spolupráci s CGE REXhry. K dostání by měla být v první polovině prosince.

Tash-Kalar: Arena of Legends

Vláďa Chvátil připravil novou hru pro 2–4 hráče. Ti se jako mistři magie setkávají v aréně Tash-Kalar, aby poměřili své síly v krátké, ale intenzivní bitvě. Mohou hrát v týmech nebo každý na vlastní pěst. Hra je založena na vytváření vzorů na hrací desce pomocí umisťování hracích kamenů. Kameny představují přisluhovače, které má hráč v kartách na ruce. Pokud jsou správně rozmístěni, vyvolají legendární bytosti, které drtí soupeře, ale dávají i vítězné body.

Hra poskytuje tři různé frakce, každá obsahuje unikátní bytosti. Dále obsahuje jeden balíček s legendárními stvořeními, který je společný pro všechny hráče. Hráči se střídají v umisťování svých hracích kamenů na hrací plán. Pokud se jim podaří vytvořit vzor zobrazený na kartě v ruce, mohou ji použít. S její pomocí vyvolají zvláštní bytost, která umožňuje hráči provést efekt popsaný na kartě. Obři například ničí sousední hrací kameny, rytíř se pohybuje přes soupeřovy kameny, čarodějka přebarvuje nepřítelovy kameny na vlastní.

Ve hře je i vyrovnávací mechanismus. Pokud bude některý z hráčů hodně pozadu (má například o 5 kamenů na hracím plánu méně) může zahrát záchrannou kartu, která mu poskytuje tahy navíc. Má tak šanci vrátit se do hry.

Tash-Kalar si budete moci zahrát ve dvou herních režimech s různými cíli. Ve standardní hře dostávají hráči body za splnění různých úkolů – ovládnutí některých polí, zničení několika soupeřových figurek v jednom tahu. V bojovém režimu (melee mode) je hlavním cílem pobavit publikum a totálně zdrtit soupeře.

Oba režimy si můžete zahrát jako souboj dvou hráčů nebo jako týmovou hru (v týmu hráči sdílí kameny a legendární karty, ale každý z nich má svou vlastní frakci). Hra končí, jakmile některý z hráčů dosáhne devíti bodů.

Tash-Kalar slibuje rychlou, taktickou hru s jednoduchými pravidly. První grafické návrhy ukazují, že hra bude mít pěknou fantasy atmosféru, i když se v základu jedná o abstraktní hru. Výtvarníkem je David Cochard, který je podepsán i pod dalšími hrami CGE (Vládce podzemí, Příšerky z podzemí).

Last Will: Getting Sacked (rozšíření hry Dědictví)

V novém rozšíření Dědictví objeví hráči tajný dodatek ke strýcově poslední vůli. Přál si, aby jeho dědic byl pravý gentleman. A pravý gentleman přeci nepracuje. Pohádkové dědictví může proto získat jen ten hráč, který přijde o své dobře placené místo. Na začátku hry dostanou všichni hráči jednu kartu zaměstnání, která jim určuje výši platu. Napoví také, co musí vykonat, aby dostali vyhazov. Díky zaměstnání obdrží hráči každé kolo určitý obnos peněz. Čím více se blíží vyhazovu, tím méně peněz to bude.

Rozšíření obsahuje šest svatebních karet (zásnubní prsten, zásnuby). Hráči si budou moci najít hodnou a náročnou manželku. Svatba není vůbec levná záležitost. Tím se jim otevírají další cesty, jak mohou utrácet peníze.

Součástí rozšíření jsou také nové variabilní plány dne. Budou si moci náhodně vybrat z osmi destiček.

Tzolk'in: Tribes and Prophecies (rozšíření hry Mayský kalendář)

V tomto rozšíření se každý hráč stane vůdcem jednoho kmene, který má speciální schopnosti. K dispozici je celkem 13 různých karet kmenů.

Celou hru také ovlivňují tři proroctví, která jsou známá před začátkem hry. Naplňují se postupně. Tato proroctví hráčům umožní získat další body navíc. Mohou je ale i ztratit, pokud se nepřipraví na dopady proroctví. Ve hře je celkem 13 karet různých proroctví.

Díky rozšíření si budete moci zahrát i v pěti hráčích. Bude také obsahovat nové karty budov.

Galaxy Trucker: Latest Models (rozšíření)

Toto rozšíření přidává do hry nové typy lodí. Přidáte je k základní hře, kterou můžete obohatit i o libovolné části prvních dvou velkých rozšíření.

V rozšíření je pět sad nových lodí – pět dvojic herních desek. Každá sada je tvořena jednou menší a jednou větší deskou a obsahuje plány lodí IC, IIC, IIIC a IVC. Nové lodě je tedy možné použít i ve hře pěti hráčů.

Všechny lodě jsou zvláštní a odlišují se jiným způsobem. Jednou je "hvězda smrti", jejíž horní a dolní část paluby, stejně jako levá a pravá strana jsou připojeny. Další deska má prostor na vybudování více malých lodí, které hráči mohou s trochou štěstí propojit. Všechny nové lodě budou patřit k těm náročným pro zkušené hráče.

Dungeon Petz: Dark Alleys (rozšíření hry Příšerky z podzemí)

Nové rozšíření přináší nové domácí mazlíky, klece, zákazníky a magické předměty. Především ale bude obsahovat novou městskou čtvrť, kde si hráči budou moci najmout ilegálního pracovníka, koupit příšerku na černém trhu, pronajmout různá zařízení a nakupovat nové doplňky pro své příšerky. Je to zapovězená čtvrť města Imp, kde žijí pochybné existence a kde se dá pod rukou sehnat prakticky všechno.

O názvu rozšíření zatím není rozhodnuto.



Poznámka: Obrázky ještě nejsou v konečné podobě.


Videopředstavení rozšíření her (anglicky): Mayský kalendář, Příšerky z podzemí, Dědictví, Galaxy Trucker



Videopředstavení hry Tash-Kalar: Arena of legends (anglicky):



Odkazy:
Související články:
***

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

chtěl bych se zeptat, jestli dungeon petz dark alleys bude v češtině a zda u nás výjde, případně kdy?