Chystá se: REXhry připravují Hanabi

Společnost REXhry oznámila vydání další velmi pěkné hry. V listopadu by se měla objevit karetní hra Hanabi, jejímž autorem je Antoine Bauza. Hra zaujala hráčskou i odbornou pozornost. Stala se mimo jiné vítězem ocenění Spiel des Jahres 2013. Hra je určena 2–5 hráčům, jejichž úkolem je připravit ohňostroje, které by ohromily diváky. Přitom musí spolupracovat.

Zvláštností této hry je, že karty držíte obráceně. Nevidíte tedy, co máte na ruce, ale máte přehled o kartách ostatních. Snažíte se společnými silami sestavovat číselné řady od 1 do 5 v pěti různých barvách.

Hráč, který je na tahu, má na výběr jednu ze tří možností: 1. může zahrát kartu (vyložit ji na stůl), 2. poradit jednomu spoluhráči, jaké má karty buď dané hodnoty, nebo dané barvy (spotřebuje se ale žeton nápovědy), 3. odhodit kartu (a za ni aktivovat jeden žeton nápovědy).

Ukázka nové grafiky hry.
Hra končí v ideálním případě vyložením 25 karet, to znamená vytvořením pěti krásných ohňostrojů. Částečné vítězství hráči zaznamenají, když doberou balíček karet. Pak si započítají karty, které stihli vyložit, a tím určí míru svého vítězství. Pokud ale v průběhu hry třikrát rozzlobí bohy, prohrají.

Hanabi je u nás dostupná již nyní, a to od Amiga. Díky českému vydání však bude dostupnější. REXhry navíc slibují upravenou a hezčí grafiku, než je v německém vydání.

Odkazy:
Související články:
***

Žádné komentáře: